Måltidsturism som möjlighet för affärs-och landsbygdsutveckling

Attraktionskraften i god och hållbar mat har vuxit rejält de senaste åren och måltidsturism är en stor möjlighet för landsbygdsföretag att växa. Under seminariet Måltidsturism som möjlighet för affärs- och landsbygdsutveckling får du inspireras och diskutera utifrån två spännande presentationer.
EU-flagga

Margareta och Göran Hoas berättar om sin framgångssaga med företaget Lilla Bjers på Gotland med ekologisk trädgårdsproduktion, gårdsbutik och inte minst Lilla Bjers Gårdskrog som fått en mängd priser sedan starten 2012.

Mats Thorburn från Fjärdhundraland berättar om framgångsrik samverkan där företag inom måltidsturism och inom natur och kultur får besöksnäringen på den uppländska landsbygden att blomstra genom att dra nytta av både närhet och olikheter.

Tid: Tisdagen 28 november kl. 11-12.00.

Plats: Tom Tits i Södertälje.

Anmälan

Anmäl dig via länken nedan senast den 14 november. Observera att det är begränsat antal platser.

Ange även om du redan har anmält dig till tävlingen Matverk.

 

Final i tävlingen Matverk Stockholm och övriga seminarier

Seminariet är också en del i programmet för tävlingen Matverk Stockholm som genomförs i samverkan med Projekt Matlust i Södertälje.

Axplock ur programmet för hela Matverk, 28 november

» Matverk Stockholm – pitchar, prisutdelning och provsmakning.

» Seminarier & workshops:
- Om hur bemanningen i livsmedelsbranschen kan underlättas.
- Crash course i effektiva processer - vad kan lean göra för ditt företag?
- Måltidsturism som möjlighet för affärs- och landsbygdsutveckling.
- Matrapporten 2017. Insikter & inspiration kring svenskarnas matvanor.

» Södertäljerullen – MatLust i samarbete med Mathias Dahlgren.

» Lönsamheten i livsmedelskedjan:
- Lönsamhet i en (o)hållbar livsmedelskedja – idag och imorgon.
Med Jakob Söderberg, chef för affärsrådgivning på LRF Konsult.
- Företag berättar om sina strategier för ökad lönsamhet: Paradiset, Printz Bageri och Konstantine’s.
- Digitalisering av livsmedelskedjan – en rakare väg från jord till bord. Med Per Möller, seniorkonsult på Macklean.
- MatLust ger ditt företag kostnadsfria utvecklingsmöjligheter. 

 

Läs hela programmet den 28 november 2017 här.

Pressinbjudan till Finalen av Matverk Stockholm