Veterinärer och annan djurhälsopersonal

I Stockholm finns en stor mängd djursjukhus, kliniker och mottagningar. Många veterinärer och andra som arbetar inom djurens hälso- och sjukvård är verksamma i länet.

Distriktsveterinärer
I Stockholm finns två distriktsveterinärstationer, den ena ligger i Vårsta i Grödinge och den andra i Rimbo. Distriktsveterinärerna finns, utöver den dagliga verksamheten, tillgängliga för akuta sjukdomsfall hos djur under kvällar, nätter och helger.

Information om och telefonnummer till distriktsveterinärerna finns här

Officiella veterinärer
Jordbruksverket förordnar de officiella veterinärerna. De kan utföra speciella arbetsuppgifter som att ta vissa prover på djur eller att skriva intyg i samband med in- och utförsel av djur. Både distriktsveterinärer och privata veterinärer kan förordnas som officiella veterinärer.

Tävlingsveterinärer
Vid offentliga tävlingar med djur krävs oftast att det ska finnas en veterinär på platsen för tävlingen. Om du vill läsa mer om tävlingsveterinärer, klicka på länken till höger "Tävling med djur".

Gränskontrollveterinärer
Handel med levande djur, animaliska produkter eller livsmedel från ett land utanför EU ska i allmänhet ske via en gränskontrollstation. Gränskontrollveterinärerna arbetar med kontroll av sådana importer. Vill du veta mer om gränskontroll i Stockholms län, använd länken "Gränskontrollstationer" till höger.

Andra veterinärer
Andra veterinärer i länet hittar du via Gula sidorna.

 

Till höger finns länkar till Jordbruksverkets information om veterinärer.