2016 - Maten och miljön

Den 24 november arrangerades årets miljömålsdag. Ett 70-tal personer samlades i Strängnäs för att tala om Maten och miljön.

​Dagen bjöd på många intressanta reflektioner och goda exempel från verkligheten. Några saker som var i fokus under dagen var svenskt och närodlat samt vikten av att sluta kretslopp mellan stad och land.

Karin Lidén från Kramfors kommun och Robert Henriksson från Katrineholms kommun bidrog med inspiration kring hur man som offentlig organisation kan arbeta för bra mat på tallriken.

 

Presentationer från dagen

1. Om livsmedel och miljömål Ulrika Lundberg, Länsstyrelsen

2. Bra mat på tallriken Maria Wivstad, SLU

3. Utmaningar och möjligheter med ekoodling Peter Borring, LRF Östergötland

4. Mjölkproduktionen och det internationella läget Hans Andersson, Ripsa Haga Gård

5. Kostorganisationen i Kramfors kommun Karin Lidén, Kramfors kommun

6. Framtidsspaning med Bengt Jansson och Marie Lönneskog Hogstadius

 

Program - Maten och miljön