Sommar på Stendörren

Naturum Stendörren öppnar för säsongen den 1 maj och har öppet till den 30 september. Öppettiderna är kl 12-16 vardagar i maj och september, 10-17 helger. Under juni, och augusti är naturum öppet 10-18 dagligen. Under sommaren anordnar naturum aktiviteter för stora och små. Välkomna!
Naturum Stendörrens logga.
Guidningar
För alla som vill lära sig mer om vår vackra skärgårdsmiljö erbjuder vi kostnadsfria guidningar i naturums närhet. De tar ca en halvtimme  med samling vid naturum.
Två barn håvar smådjur i strandkanten.
Barnvänliga aktiviteter för hela familjen
Både på land och i vattnet lever mängder av spännande smådjur. Tillsammans utforskar vi då småkrypen som finns omkring oss men som vi inte så ofta lägger märke till!
Besökare på skärgårdsmarknad.

Exkursioner och föreläsningar
Tillsammans med bland annat Studiefrämjandet arrangerar vi även kostnadsfria föreläsningar/exkursioner på söndagar under sommaren då vi bjuder in kunniga personer som tar upp intressanta och aktuella ämnen. Passa på att lära dig mer om natur, miljö och kulturhistoria! Se sommarprogrammet för 2018.

Skärgårdsmarknad
Ett årligen återkommande arrangemang är skärgårdsmarknad som naturum ordnar tillsammans med Bälinge hembygdsförening. Hantverkare från trakten säljer sina produkter, det bärgas hö med häst och du kan följa med på en tur med tändkulebåt eller lära dig göra rep på gammalt sätt.

Familjedag
Tillsammans med bl.a. Naturskyddsföreningen arrangerar vi varje år en familjedag när det ges tillfälle att utforska naturen både på land och i vattnet, att bygga fågelholkar och att grilla korv.

Kontakta naturum Stendörren

Telefon: 0155-26 31 80

Skicka e-post till naturum Stendörren

 

 Content Editor