Skolverksamhet

Ett besök i skärgården är lärorikt och minnesvärt för alla klasser och grupper oavsett ålder.
Foto på person i vadarbyxor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Stendörren kan man uppleva och lära sig mer om skärgårdens mångfacetterade och rika natur. Naturen omkring oss med dess kulturhistoriska spår fungerar som både klassrum och studiematerial. Lärare med skolklasser kan förstås besöka naturum och reservatet på egen hand. Kontakta då gärna naturum innan. Det finns också möjlighet att utforma aktiviteter för klassen tillsammans med naturum. 

Under ett besök på Stendörren kan ni lära er mer om:

  • Östersjön med dess speciella brackvattensekologi och de miljöproblem som hotar livet i havet.

Har ni andra idéer, hör av dig till naturum för att diskutera tema.

Bild på personer som undersöker småkryp i baljor

Boka besök
Kontakta naturum på 0155-26 31 80 för vidare information och diskussion om upplägget kring ett besök!

Skolverksamhet är en del av verksamheten på naturum och förvaltas av Länsstyrelsen i Södermanlands län. Naturum har inte någon speciell lärartjänst kopplad till ­verksamheten på Stendörren men barn/ungdomar är en av de prioriterade målgrupperna i naturumarbetet och vi tar emot klasser i så stor utsträckning vi kan i mån av tid. Skolverksamheten är kostnadsfri. 

Vi samarbetar med Nyköpings naturskola som är en kommunal naturskola med tonvikt på skolorna i Nyköpings kommun. Nyköpings naturskola har även lägerverksamhetSävö i Sörmlands skärgård.

Kontakta naturum Stendörren

Telefon: 0155-26 31 80

Skicka e-post till naturum Stendörren

 

 Content Editor

​Gillar du och din klass att vara ute i naturen? Gilla naturen är ett läromedel och en tävling om att upptäcka, uppskatta och uppmärksamma barnens natur.