Naturum Stendörren

Naturum är ett centrum för besökare i ett naturområde och i Sverige finns idag ett trettiotal naturum. I Södermanlands län finns naturum Stendörren. Varje sommar anordnar naturum aktiviteter för stora och små. Naturum är öppet tom 1 oktober. Den 24 september är det dags för hållbar konsumtionsdag i grannreservatet Nynäs. Naturum är även öppen som vanligt den dagen! Välkommen att besöka oss!
Bild på naturum Stendörren. Foto: Länsstsyrelsen i Södermanlands län

Nästa programpunkt: Hållbar konsumtion 24 september kl 11-16

Projektet minimeringsmästarna i samarbete med naturum Stendörren och Nynäs slott bjuder in till en dag med tema hållbar textil. Kom ut till Nynäs och lyssna på inspirerande föredrag om textil och mode. Dagen avslutas med en teaterpjäs. För stora och små finns det möjlighet att pyssla och skapa med återbruksmaterial. Mer info på naturums facebooksida.

Sommar på Stendörren

Länsstyrelsen i Södermanlands län förvaltar naturum Stendörren som ligger i Stendörrens naturreservat vid Östersjöns strand.  I naturum kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria genom utställningar, guidningar och andra aktiviteter.  Vi tar också emot skolklasser och grupper för guidning i reservatet. Kontakta naturum för prisuppgifter och bokning. Under sommaren arrangerar naturum flera olika aktiviteter-se vårt sommarprogram. Det finns även möjlighet att följa med på kajakturer.

 

Titta gärna in på vår facebooksida

facebookloggo 

Öppettider:

Naturum är öppet maj - september. Fri entré

Maj: kl12-16 vardagar, kl10-17 helger
Juni-Augusti: kl10-18 dagligen
September: kl12-16 vardagar, kl10-17 helger
söndag 1 Oktober kl10-17

Övrig tid kan vi öppna för grupper efter överenskommelse.
Har du svårt att gå och vill besöka naturum? Ring oss för bomkod och information.

Ny utställning i naturum 2016
Söndagen den 1 maj 2016 invigdes naturum Stendörrens nya permanenta utställning. I den nya utställningen får nyfikna i alla åldrar bekanta sig med det hemlighetsfulla livet under ytan i Östersjön, fördjupa sig i människans relation till Östersjön då och nu och lära sig om de miljöutmaningar som vi står inför i dag. Här utmanas du i din kunskap om Östersjön och i din roll i Östersjöns ekosystem. 

Skyltad vandringsled

Det finns en skyltad vandringsled (Upplevelseleden) som bjuder på både intressanta kunskaper och spännande upplevelser! Leden ingår i Sörmlands museums utställning "Historien i Sörmland".

Hyr stuga i skärgården

Genom naturum kan du boka stugor på Ekholmen, Krampö. Stugorna kommer att renoveras nu under hösten. Stuguthyrningen har därför stängt för iår. Håll utkik här på vår hemsida om du är intresserad av att hyra stuga säsongen 2018.

 

Kontakta naturum Stendörren

Telefon: 0155-26 31 80

Skicka e-post till naturum Stendörren

 

 Content Editor

Sommarprogram 2017 (176x248).jpg

 Här finns naturums sommarprogram för 2017!

 

 

Information in English

Engelska flaggan

Information auf Deutsch
Tyska flaggan

Hitta till Stendörrens naturreservat

Stendörren är beläget vid kusten mellan Nyköping och Trosa.

Buss 554 från Nyköping eller Trosa stannar vid Stendörren. Efter en promenad på ca 4 km är du framme i reservatet.

Från E4:an tag av vid Vagnhärad eller Tystberga och kör väg 219 mot Studsvik/Stendörren.

Länk till mer information om Stendörrens naturreservat.

Karta till Stendörrens naturreservat.

 

Naturum

Det är Naturvårdsverket som äger varumärket naturum. Mer information om naturum i allmänhet och andra naturum i landet hittar du här