Naturum Stendörren

Naturum är ett centrum för besökare i ett naturområde och i Sverige finns idag ett trettiotal naturum. I Södermanlands län finns naturum Stendörren. Varje sommar anordnar naturum aktiviteter för stora och små. Naturum öppnar 1 maj 2018. Reservatet går att besöka året om. Välkommen ut!

Bild på naturum Stendörren. Foto: Länsstsyrelsen i Södermanlands län

Biologiska mångfaldens dag den 22 maj

Nu på söndag den 22 maj uppmärksammar naturum Biologiska mångfaldens dag med en rad aktiviteter för både stora och små. Följ med på floravandring och spindeljakt eller prova på att tömköra hästen Konrad som är på plats för sådd av åkern. Program för dagen hittar du här.

Sommar på Stendörren

Länsstyrelsen i Södermanlands län förvaltar naturum Stendörren som ligger i Stendörrens naturreservat vid Östersjöns strand.  I naturum kan du lära dig mer om Östersjön och skärgårdens natur, miljö och kulturhistoria genom utställningar, guidningar och andra aktiviteter.  Vi tar också emot skolklasser och grupper för guidning i reservatet. Kontakta naturum för prisuppgifter och bokning. Under sommaren arrangerar naturum flera olika aktiviteter, se vårt sommarprogram.

 

Titta gärna in på vår facebooksida

facebookloggo 

Öppettider:

Naturum är öppet maj - september. Fri entré

Maj: kl12-16 vardagar, kl10-17 helger
Juni-Augusti: kl10-18 dagligen
September: kl12-16 vardagar, kl10-17 helger

Övrig tid kan vi öppna för grupper efter överenskommelse.
Har du svårt att gå och vill besöka naturum? Ring oss för bomkod och information.

Utställning i naturum 
I vår utställningen får du bekanta dig med det hemlighetsfulla livet under ytan i Östersjön. Här utmanas du i din kunskap om Östersjön och i din roll i Östersjöns ekosystem. 

Skyltad vandringsled

Det finns en skyltad vandringsled (Upplevelseleden) som bjuder på både intressanta kunskaper och spännande upplevelser! Leden ingår i Sörmlands museums utställning "Historien i Sörmland".

Hyr stuga i skärgården

Genom naturum kan du boka stugor på Ekholmen, Krampö. Stugorna kommer att renoveras nu under hösten/våren. Vi räknar med att kunna hyra ut stugorna under sommaren och hösten 2018. Mer information om stuguthyrningen 2018 kommer i februari. Håll utkik här på vår hemsida om du är intresserad av att hyra stuga säsongen 2018.

 

Kontakta naturum Stendörren

Telefon: 0155-26 31 80

Skicka e-post till naturum Stendörren

 

 

 

Information in English

Engelska flaggan

Information auf Deutsch
Tyska flaggan

Hitta till Stendörrens naturreservat

Stendörren är beläget vid kusten mellan Nyköping och Trosa.

Buss 554 från Nyköping eller Trosa stannar vid Stendörren. Efter en promenad på ca 4 km är du framme i reservatet.

Från E4:an tag av vid Vagnhärad eller Tystberga och kör väg 219 mot Studsvik/Stendörren.

Länk till mer information om Stendörrens naturreservat.

Karta till Stendörrens naturreservat.

 

Naturum

Det är Naturvårdsverket som äger varumärket naturum. Mer information om naturum i allmänhet och andra naturum i landet hittar du här