Nyheter 

Urval: Lantbruk & landsbygd, Landsbygdsutveckling & Landsbygd, 2010Rensa urval
Din sökning gav 28 träffar
 • Högre stödnivåer för företagsstöd inom landsbygdsprogrammet

  2010-12-16

  Vid halvårsskiftet 2010 har Landsbygdsprogrammet nått halvvägs och till följd av detta har en utvärdering av stöd riktade till företag på landsbygden gjorts. Bland annat har statistik tagits fram för att se hur mycket stöd som har beviljats och hur mycket som är utbetalt.

 • Queenia vann ullbagge på nationella Landsbygdsgalan

  2010-11-25 Pressmeddelande:

  Sylvia Persson från Östra Göinge fick i tisdagskväll gå upp för trappan i Blå hallen i Stockholms stadshus och motta priset för årets jämställdhetssatsning.

 • Skåne flerfaldigt representerat på nationella Landsbygdsgalan

  2010-11-19 Pressmeddelande:

  Landsbygdsgalan med utdelning av ullbaggar har som syfte att visa all den kreativitet och företagsamhet som finns på landsbygden. Skåne har i år chans att vinna i fyra av sju kategorier. Galan anordnas av Landsbygdsnätverket den 23 november i Gyllene salen i Stockholms stadshus.

 • Skåne ska sättas på matkartan

  2010-09-15

  Skåne är en stark region för att utveckla svenska livsmedel. Inom ramen för landsbygdsprogrammet och jordbruksministerns vision Sverige - det nya matlandet, har Länsstyrelsen i sommar investerat 25 miljoner för att sätta skånska livsmedel på kartan.

 • Kivik Art Centre ger en internationell dimension till det lokala konstlivet

  2010-07-15

  En kompetenshöjande kick för konstnärer och besökare, kultur och näringsliv – så skulle Kivik Art Centre kunna beskrivas. I lilla Bergdala på Österlen har visionen om ett internationellt konst- och kulturcentrum funnit sin plats på jorden.  

 • Skåne flerfaldigt representerat på internationella Landsbygdsgalan 2010

  2010-07-05

  Landsbygdsnätverkets årliga Landsbygdsgala med utdelning av Ull-baggar har som syfte att visa all den kreativitet och företagsamhet som finns på landsbygden. Skåne har i år chans att vinna i fyra av sju kategorier.

 • En ung bonde med ljusnande framtid

  Otto Ramsay med flickvännen Anna Andersson och vallhundarna Foto: Otto Ramsay
  2010-06-29

  Otto Ramsay har det hela klart för sig. Att få arbeta på gården med fåren och den egna gårdsbutiken betyder livskvalitet. Han lever ut sin dröm om ett långsiktigt hållbart jordbruk som allmänheten har...

 • Bärkraft – ett projekt att luta sig mot

  Otto Ramsay med flickvännen Anna Andersson och vallhundarna Foto: Otto Ramsay
  2010-06-14

  Genom att finnas till hands och se, höra och stödja hjälper Bärkraft landsbygdsföretag att utvecklas och stå på egna ben. Med individuellt engagemang är de med hela vägen och fångar upp entreprenörens specifika behov och förutsättningar.

 • Dispens för användning av pyretroider i blommande oljeväxter i fältförsök

  Otto Ramsay med flickvännen Anna Andersson och vallhundarna Foto: Otto Ramsay
  2010-05-28

  Lantmännen SW Seed AB har fått dispens från Jordbruks- verket att använda syntetiska pyretroider i blommande oljeväxter i fältförsök under 2010. Användningen är dock behäftad med vissa villkor till skydd för pollinerande insekter.

 • Stanna i Ess vill se besökarna stanna kvar

  Humleslingan
  2010-05-21

  Här finns allt – storslagen natur, fantastisk kultur och en spännande historia. Nu gäller det att få besökarna att stanna några dagar längre och upptäcka det vackra, intressanta och goda som Leaderomr...

 • Länsstyrelsen gör storsatsning på kulturvård och besöksnäring

  stockrosor
  2010-05-21

  Igår beviljade Länsstyrelsen projektet ”Skånes Byggnadsvårdscentrum” stöd med 5,1 miljoner kronor via Landsbygdsprogram för Sverige.

 • Landsbygdsprogrammet gör skillnad – nya företag startar

  Grusväg i haglandskap
  2010-05-05

  För bara ett par år sedan planerade Helena Olofsson Nilsson och hennes familj i Skäpperöd att avveckla lantbruket. Men allt tog en ny vändning och förberedelserna är nu i full gång inför de planerade ...

 • Grön Entreprenör ger kunskap och inspiration till kvinnors företagande

  Foto: Länsstyrelsen i Skåne län
  2010-04-20

  Vad händer om man sammanför SLU:s kunskaper om naturens, djurens och trädgårdens betydelse för hälsan, med kvinnor från landsbygden som bär på idéer om företagande? Jo, nya verksamheter föds, entrepre...

 • Årets landsbygdspriser i Skåne 2010

  Landsbygdspriset - Bilden av en kronhjort blästrad på ett stycke diabas. Tillverkare Stenforsaskolan i Sibbhult.
  2010-04-15 Pressmeddelande:

  På konferensen Livet på Landet i Hässleholm har årets landsbygdspriser delats ut. Samtliga pristagare har fått stöd genom Landsbygdsprogrammet och visat på lyckat entreprenörskap och samarbetsanda.

 • Årets landsbygdsföretagare i Skåne utses

  Illustration Livet på Landet - Kronhjort
  2010-04-13 Pressmeddelande:

  Torsdagen den 15 april kommer bland andra årets landsbygdsföretag, årets landsbygdsprojekt och årets leaderprojekt i Skåne att utses. Prisutdelningen äger rum på konferensen Livet på landet, som arran...

 • Höjd stödnivå i landsbygdsprogrammets företagsstöd

  Illustration Livet på Landet - Kronhjort
  2010-03-19

  Jordbruksverket och Skogsstyrelsen fick i uppdrag av regeringen att anpassa Sveriges landsbygdsprogram till EU:s beslut om jordbrukspolitiken, den så kallade Hälsokontrollen. Detta innebar att pengar fördes över från gårdsstödet till landsbygdsprogrammet, en modulering. Dessa pengar ska användas för...

 • Upphandling av kompetensutveckling

  Illustration Livet på Landet - Kronhjort
  2010-02-19

  Länsstyrelsen i Skåne efterlyser aktörer som vill jobba med kompetensutveckling inom Landsbygdsprogrammet. Det kan handla om allt från jordbrukets miljöfrågor till marknadsföring inom landsbygdsutveckling.

 • Inbjudan till seminarium: Grön integration, 17 februari

  Illustration Livet på Landet - Kronhjort
  2010-02-16 Pressmeddelande:

  Nya svenskar ska få bättre kunskap om möjligheterna på landsbygden. Landsbygdsavdelningen bjuder in till idéseminarium för att diskutera nya perspektiv.

 • SAM Internet öppnar den 16 februari

  Stubbåker. Foto Daniel Vitestam
  2010-02-15

  Redan den 16 februari kan du börja arbeta med din ansökan om jordbruksstöd för 2010 i SAM Internet. Från och med den 10 mars kan du skicka in din ansökan. Sista ansökansdag är i år den 22 april.

 • Kurs om tvärvillkor inom jordbruksstöden

  Sådd. Foto Tom Larson
  2010-02-10

  Vad händer om du inte följer tvärvillkoren och de extra tvärvillkoren? Hur går kontrollerna till? Nu har du möjlighet att under en dag lära dig mera om tvärvillkoren inom jordbruksstöden.