Nyheter 

Din sökning gav 1526 träffar
 • 15 får döda efter misstänkt vargangrepp

  2014-08-01 Pressmeddelande:

  Angreppet skedde under natten till fredagen väster om Vittsjö i norra Skåne.

 • Varg identifierad

  2014-07-29

  Länsstyrelsen Skåne har fått svar från en DNA-analys av en spillning från varg som hittades i trakten av Visseltofta i början av juli.

 • En bok till alla om Skånes fjärilar

  Nässelfjäril
  2014-07-29

  En fjäril fladdrar förbi – men vad heter den egentligen? Med hjälp av Länsstyrelsens nya bok, i ett format som får plats i fickan, kan skåningar nu få namn på de vackra dagfjärilar som nu flyger runt...

 • Låga flöden och vattennivåer

  Nässelfjäril
  2014-07-23

  Trots att det regnat en hel del under våren och sommaren så är det låga flöden i de Skånska vattendragen, även om lokala variationer kan förekomma. Om det nuvarande väderläget fortsätter kommer flödet i en del vattendrag snart att vara kritiskt.

 • Tusentals fötter hjälper Sand Life i Friseboda

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen är på plats när O-ringens deltagare har sin dagsetapp i Friseboda naturreservat på tisdag 22 juli. Vi informerar om områdets unika naturvärden och de restaureringsåtgärder som skett unde...

 • Uppdaterad databas över förorenade områden

  Bild på joggingskor
  2014-07-21

  Länsstyrelsen Skåne har uppdaterat databasen över förorenade områden i Skåne efter en stor kommunikationsinsats till 3500 fastighetsägare.

 • Fototävlingen - en riktig höjdare

  Fototävling
  2014-07-17

  Har du koll på flygplatserna? Utav 196 tävlande i Länsstyrelsen Skånes flygfototävling lyckades 49 personer pricka rätt. Mest tur hade Ulf Mathiasson som vinner ett inramat flygfoto på sin gård i Ljun...

 • Sök pengar ur landshövding Per Westlings fond

  Fototävling
  2014-07-16

  Har du en bra projektidé – men saknar pengar? Med hjälp av stipendiepengar från Landshövdingsfonden kan din idé bli verklighet.

 • Krokig å rätar upp vattenlivet

  Klingavälsån
  2014-07-14

  Bättre förutsättningar för flora och fauna och mindre läckage av näringsämnen. Genom att återskapa Klingavälsåns ringlande lopp räddas dess biologiska värden.

 • Klart och oklart om nya bredbandsstödet i Landsbygdsprogrammet

  Foto: Lisbet Smolka Ringborg
  2014-07-09

  Under åren 2014-2020 kommer Skåne län att få ca 300 miljoner kronor att investera i bredbandsutbyggnad inom ramen för Landsbygdsprogrammet. Stödet kommer att fördelas vid ett antal beslutsomgångar und...

 • Det finns fortfarande stöd för stängsel mot rovdjur

  Foto: Tom Espgård
  2014-07-08

  Syftet med ersättningen är att skapa förutsättningar för fortsatt betesdrift genom att minska risken för att tamdjur angrips av varg.

 • Premiär för första utemuseet

  Utemuseet
  2014-07-04

  I går var det premiär för Sand Lifes första utemuseum vid Rinkaby skjutfält i Skåne. I kanten av sandstäppen står nu ett monument över en av de unikaste sandmarkerna i södra Sverige.

 • Fannys hjärna tog priset

  Foto på vinnaren Fanny Bergman
  2014-07-02

  Att använda sin hjärna kan bli en riktig högvinst. Fanny Bergman, 20, skickade in en film till kampanjen #hejdåalkoholskador och vann två biljetter till Way Out West.

 • Skånska gånggrifter besiktigade – Örenäs måste stänga

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-07-01

  Två av Skånes mest besökta gånggrifter, Gillhög och Örenäs, har besiktigats tillsammans med experter på säkerhet och restaurering av megalitgravar. Örenäs måste stängas tills vidare, medan Gillhög är ...

 • JO-kritik mot Margareta Pålsson

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-06-30

  Landshövding Margareta Pålsson får kritik från Justitieombudsmannen, JO, för att ha använt sin officiella e-postadress och tjänstetitel när hon kontaktade socialnämnden i Åstorp i ett ärende i juni 2013.

 • Natursatsningar i Malmö stad och Skurups kommun

  Bild på gånggriften, en grön kulle med en öppning som är täckt av en sten. Öresund i bakgrunden.
  2014-06-30

  Fyra nya lokala naturvårdsprojekt, med målet att att få fler av kommuninnevånarna ut i naturen, har rotts i hamn inom den Lokala naturvårdssatsningen (LONA).

 • Se videon från Borgeby fältdagar

  Carl Älfvåg
  2014-06-27

  19 000 lantbrukare besökte i veckan Borgeby fältdagar. På plats, i Länsstyrelsen Skånes monter, fanns länsöverdirektör Carl Älfvåg för att svara på kundernas frågor.

 • Satsning på observationsbesök under sommarens festivaler

  Carl Älfvåg
  2014-06-26

  Länsstyrelserna kommer i sommar att kartlägga hur festivalsverige ser ut med fokus på alkoholservering, tobaksförsäljning och marknadsföring. God kunskap, samverkan mellan myndigheter, en ansvarsfull tillståndsgivning och en effektiv tillsyn – det är en del av receptetet för att minska risken för fy...

 • Enklare för markägare att skydda sin skog

  Bokskog
  2014-06-26

  Genom ett förslag på ett nytt arbetssätt hoppas Länsstyrelsen Skåne, Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen öka de skånska markägarnas intresse för att skydda värdefull skog.

 • Skånes djurpark räddad

  bild på landshövdingen och en av representanterna för Lund Gruppen.
  2014-06-25

  Arbetet för att rädda Skånes djurpark har gett resultat. Norska Lund Gruppen tar över driften av parken och lovar att investera 100 miljoner norska kronor under tio år.

Träffar per nyhetstyp