Simfåglar, Örn och andra gäster på naturum Tåkern

Under hösten har naturum Tåkern fokus på de mängder av simfåglar som rastar i Tåkern. Missa inte Simfåglarnas dag söndag 16/10, med bokrelease av Tåkernboken!
Naturum har öppet söndagar i oktober, måndag och tisdag på höstlovet samt Örnens dag, 11 december. Möjligen kan vi då fira 400 000 besökare på naturum Tåkern sedan invigningen den 25 maj 2012!
Spaning efter örn i fågeltornet vid naturum Tåkern

Simfågel och havsörn

Tåkern - fåglarnas sjö - är en viktigt rastplats för flyttfåglar, framförallt om höstarna. Förutom tusentals gäss av olika arter ses sothöns och brunänder i 10 000-tal, och bland dem en mångfald av olika arter av änder, skrakar, skarvar - och så klart jagande havsörnar. Det är en spännande tid att besöka Tåkern på! Naturum har öppet söndagar i oktober, måndag och tisdag på höstlovet samt Örnens dag, 11 december.

 

Evenemang på naturum Tåkern i höst

Simfåglarnas dag 16 oktober

Tillsammans med Tåkerns fältstation arrangerar naturum Simfåglarnas dag söndag 16/10. Denna dag händer det MYCKET vid Tåkern! Morgonen börjar kl 8 med ringmärkning som pågår kl 8-10. Därefter är det bokrelease av Tåkernboken - en 50-års krönika över Tåkerns fälstation. Passa på att handla och få ditt ex. signerat av de tre författarna Lars Gezelius, Christer Elderud och Adam Bergner. Kl 11 startar en guidad tur på temat simfåglar. Guide finns i fågeltornet mellan kl 10-14. Missa inte Bosses goda våfflor i café B-huset.

Läs mer om Simfåglarnas dag här:

HÖSTLOV 30-31 oktober samt 1 november

Naturum har öppet kl 10-16. Kl 13 går vi ut i skogen, letar djur och löser uppdrag. Söndagen den 30/10 kommer dessutom Skogsmulle på besök!

Pris: 30 kr/barn

Läs mer om Höstlovsaktiveter här:

Örnens dag 11 december

Årets sista evenemang, en tid då det finns chans att se många havsörnar samlas vid Tåkern. Det finns också chans att vi kan fira att besökarantalet passerat 400 000 sedan invigningen den 25 maj 2012! Naturum har haft drygt 80000 besökare per år sedan start, låt oss vänta och se vad årets besökssiffror landar på.

Läs mer om Örnes dag här:

Läs mer om naturum Tåkern på www.naturumtakern.se

Håll utkik efter vårens öppettider och program!