Boka guidning

Fågelskåda, håva småkryp eller boka barnkalas på naturum! Naturvägledning för skolklasser och fortbildning för lärare. Vi erbjuder guidningar med olika tema som passar för barn, kollegor och vänner. Vi har också lokaler för möten. Använd bokningsformuläret här intill för att skicka din förfrågan!
Inträde och att se bildspel är gratis för alla under våra ordinarie öppettider.
Populära visningar och guidningar på naturum Tåkern

Priser 2018 (inklusive moms)

För grupper:

Fågelskåda/håva småkryp/blomstervandra i Glänås besöksområde 
Välj det tema ni önskar. Vi föreslår gärna något.  
Pris: 2000 kr/grupp max ca 20p.
Tidsåtgång: Drygt 1 timme (lägg till extra tid för film och egen tid i utställningen och uteområdet)
Innehåll: Natur- och kulturguidning med erfaren guide, på tillgänglig spång och i fågeltornet. Vi vandrar genom strandskog, vass, till äng och öppet vatten. Utrustning finns till utlåning.

Priset gäller under naturums öppettider samt kontorstid 8-16 vardagar då naturum har stängt. Övrigt tid är priset 3000 kr.

Upplevelser i Tåkerns naturreservat
Pris: 3000 kr/grupp max ca 20p.
Tidsåtgång: Drygt 2 timmar.
Innehåll: Fågelskådning, insekter och småkryp, blommor, kulturhistoria  med erfaren guide i Tåkerns naturreservat eller Tåkernbygden. Välj inriktning.

På denna tur tar guider er med längs spången ut över Svanshals äng till bortre vassen och Svanshals udde. Det är ett utmärkt sätt att uppleva Tåkerns natur och få höra berättas om historia, djur- och växtliv och se många fåglar och blommor. Turen erbjuds också i andra besöksområden vid Tåkern. Kikare finns till utlåning.

Tåkern Guldpaket med guide.

Har ni kanske något att fira, eller önskar en exklusiv upplevelse av Tåkerns natur? En egen erfaren naturguide tar er med till Tåkernsbygdens besöksvärda platser, anpassat till era önskemål och säsongen. Vi tittar på natur- och kultursevärdheter, skådar fågel, äter lokal mat. Vandring efter önskemål.
Pris: 6000 kr/heldag max 4p.
Tidsåtgång: Heldag ca 10-17
Innehåll: Privatguide, fika, lunch. Samåkning i egen bil.  

Guidad visning inne på naturum Tåkern 30 min
Pris: 1000 kr/grupp under öppettid alt. 1500 kr/grupp kontorstid vardagar 8-16 då naturum har stängt.
Max 25 personer/grupp. Om ni är fler grupper guidar vi helst en grupp åt gången av kvalitetsskäl.
Tidsåtgång: 30 minuter per grupp. Lägg till tid för film och egen tid i utställningen och uteområdet.
Innehåll: Introduktion till Tåkerns natur och kultur. Visning av utställningen.

För skolans elever och lärare

Skolguidning

Pris: 1000 kr/klass max 25 elever
Tidsåtgång: ca 1 timme
Innehåll: Naturvägledning ute i Tåkerns naturreservat samt visning av naturums utställning. Lär känna Tåkerns unika natur, fåglar och andra djur.

Naturpedagogisk utedag vid Tåkern, ca 5 timmar

Känsla för naturen, allemansrätt, biologisk mångfald, ekologi. Håva småkryp, upplev fågellivet och Tåkern unika natur; vass, strandängar och grunt näringsrikt vatten.
Ni leds av en till kunnig naturpedagog. Undersökningar och övningar ute och på lab hjälper er att uppfylla skolans mål. Flera olika tema erbjuds. Pris: 2000 kr/klass och dag (klasstorlek ca 25 elever). Tips: Kom höst och vinter till halva priset, 1000 kr per klass och dag från oktober till och med mars. Vi kan under denna tid ha svårt att ta emot mer än en klass per dag.

Läs mer om innehållet i Naturpedagogisk utedag här.

Lärarfortbildning

Lär er mer om arter, ekologi, biologisk mångfald. Skåda fågel, håva småkryp. Lekar, undersökningar och andra metoder som passar att använda med barnen. Vi skräddarsyr dagen efter era önskemål.
Pris: 5000 kr per grupp max 15 personer.
Tidsåtgång: Heldag ca 9-15.
Innehåll: Ni får själva undersöka och uppleva, använda utrustning, ta del av lekar och metoder som passar med barnen. Naturvägledning i korthet. Personlig guide och utrustning ingår. Tips på litteratur.
Ta med fika och lunch, eller boka det i bygden. Kläder för att vara utomhus. Vi använder även naturums utställning och lab.

Skolresa till Tåkern, Rökstenen, Alvastra och Omberg
Pris: 2000 kr per klass (klasstorlek ca 25 elever). Kontakta Rökstenen för bokning på telefon 0768- 955 036 eller email: ase@rokstenen.se

Skola som besöker naturum Tåkern på egen hand

Ta kontakt med naturumvärden i receptionen när ni vill komma in på naturum. Tala om skola, årskurs och antal elever, så bjuder vi på en kort gratis intro i mån av tid.

 

Barnkalas på naturum Tåkern

Egen naturguide, Naturlekar, skattjakt, närproducerad glass och överraskning ingår när naturum Naturum ordnar barnkalas. Pris: 1500 kr per grupp max 12 barn. Bokningsbart lördagar kl 14-15.30 14/4 - 16/6 samt 1/9-27/10.

Tåkern för företag

Vi har två olika lokaler, en mindre för 20p, alltid bokningsbar, och filmrummet max 50p. (enbart då naturum ej har öppet för allmänheten). Våra aktiviteter som fågelskådning, håva småkryp eller naturuppdrag passar bra för att lära känna varanda på ett nytt sätt. Fika och lunch går att boka lokalt.

Boka guidning hos någon av bygdens turismföretagare

Det finns flera andra duktiga guider i bygden, som guidar både på Omberg, vid Tåkern, Rökstenen, Alvastra osv. Läs mer här:

Övrigt


Öppna naturum utanför öppettid
Pris: 3000 kr inklusive guidning, egen tid i utställningen och filmvisning. Priset gäller kvällar efter kl 17 och helger då naturum ej har öppet, för ca 3 timmars besök.

Boka konferensrum

Pris: 1000 kr/halvdag under ordinarie öppettid, eller 1500 kr/heldag. annars 3000 kr när naturum har stängt, inkl visning av naturum om så önskas. Konferenslokalen rymmer 20 pers och ger tillgång till WIFI, whiteboard och köksutrustning.

Heldagsarrangemang
Kontakta oss för förslag och pris!

Bra att veta

Välkommen till Naturreservatet Tåkern - norra Europas finaste fågelsjö! Ta på kläder för utevistelse, och gärna ett extra plagg för det kan blåsa kallt vid sjön.

Ta gärna med matsäck eller kaffekorg. Undvik engångsmuggar och bestick. Ta med er det som blir över hem och källsortera. Man kan kalla det skräp, men sorterat och lämnat i förpackningsinsamling eller återvinningsstation är det en resurs!

Kom i tid till er guidning, som vanligen börjar i receptionen inne på naturum. Räkna extra tid innan och efter guidningen, för att gå från parkeringen, toalettbesök, fika, besöka uteområdet med fågeltorn och vandringsleder, se filmen samt egen tid i utställningen, gärna minst en timme.

HUNDAR

Hundar är välkomna i besöksområdet kopplade, men får vänta utanför naturum vid vår hundparkering eller något trevligt träd då ni besöker naturum.

E-post till naturum Tåkern för frågor: info@naturumtakern.se

Information om personuppgiftslagen: Länsstyrelsen behandlar era uppgifter i webformuläret i enlighet med personuppgiftslagen (PUL):

 

 Skicka bokningsförfrågan

Klicka här för att skicka en bokningsförfrågan.

Bokningsbekräftelse

När ni har skickat in webformuläret så återkommer vi med bokningsbekräftelse så snart vi kan.

Om tiden ni önskar inte finns tillgänglig så kontaktar vi er för att försöka hitta ett alternativ som passar.

Bokningen är definitiv om ni inte kontaktar oss och avbokar senast 1 vecka innan.