Boka guidning

Är ni en grupp eller skolklass som vill besöka naturum Tåkern? Boka gärna en tid för ert besök! Inträde och att se bildspel är gratis för alla under våra ordinarie öppettider. Vill ni ha en guidad visning eller vandring i Tåkerns naturreservat med naturums guide eller naturpedagog så tar vi en avgift för det. Använd bokningsformuläret här intill för att skicka din förfrågan!
Populära visningar och guidningar på naturum Tåkern

Priser 2017 (inklusive moms)

Kort naturguidning ute -fågeltorn och spång
Pris: 2000 kr/grupp max 25 p.
Tidsåtgång: Drygt 1 timme (lägg till extra tid för film 15 minuter och egen tid i utställningen och uteområdet)
Innehåll: Natur- och kulturguidning med erfaren guide, längs tillgänglig spång och i fågeltornet. Kort visning inne på naturum kan ingå. Kikare finns till utlåning.

Priset gäller under naturums öppettider samt kontorstid 8-16 vardagar då naturum har stängt.

Vi tar ut avgiften som gruppavgift även om ni är färre. Är ni fler delar vi er i två grupper, till kostnaden för två grupper.

Skolguidning
Pris: 1000 kr/klass max 25 elever
Innehåll som ovan (Kort naturguidning ute) men anpassat för skola. Kort visning inne på naturum kan ingå.

Naturguidning i Tåkerns naturreservat
Pris: 3000 kr/grupp max 25p.
Tidsåtgång: Drygt 2 timmar.
Innehåll: Natur- och kulturguidning med erfaren guide i Glänås besöksområde, Hov, Svälinge eller efter önskemål. Vid guidning i Glänås kan även kort visning inne på naturum ingå.

På denna tur tar guider er med längs spången ut över Svanshals äng till bortre vassen och Svanshals udde. Det är ett utmärkt sätt att uppleva Tåkerns natur och få höra berättas om historia, djur- och växtliv och se många fåglar och blommor. Turen erbjuds också i andra besöksområden vid Tåkern. Kikare finns till utlåning.

Hel/halvdag med guide.

Erfaren naturguide tar er med till Tåkernsbygdens besöksvärda platser, anpassat till era önskemål och säsongen. Vi tittar på natur- och kultursevärdheter, skådar fågel, äter lokal mat. Pris: På förfrågan.

Guidad visning inne på naturum Tåkern 30 min
Pris: 1000 kr/grupp under öppettid alt. 1500 kr/grupp kontorstid vardagar 8-16 då naturum har stängt.
Max 25 personer/grupp. Tidsåtgång: 30 minuter per grupp. Lägg till tid för film och egen tid i utställningen och uteområdet.

Om ni är fler grupper guidar vi helst en grupp åt gången av kvalitetsskäl.
Innehåll: Introduktion till Tåkerns natur och kultur. Visning av utställningen.

Vi tar ut avgiften som gruppavgift även om ni är färre. Är ni fler delar vi er i två grupper, till kostnaden för två grupper. 

Naturpedagogisk utedag vid Tåkern, ca 5 timmar
Pris: 2000 kr/klass och dag (klasstorlek ca 25 elever).  Ni leds av en till kunnig naturpedagog. Undersökningar och övningar ute och på lab hjälper er att uppfylla skolans mål. Flera olika tema erbjuds. Tips: Kom höst och vinter till halva priset, 1000 kr per klass och dag från oktober till och med mars. Vi kan under denna tid ha svårt att ta emot mer än en klass per dag.

Läs mer om innehållet i Naturpedagogisk utedag här.

Skolresa till Tåkern, Rökstenen, Alvastra och Omberg
Pris: 2000 kr per klass (klasstorlek ca 25 elever). Kontakta Rökstenen för bokning på telefon 0768- 955 036 eller email: ase@rokstenen.se

Skola som besöker naturum Tåkern på egen hand

Ta kontant med naturumvärden i receptionen när ni vill komma in på naturum. Tala om skola, årskurs och antal elever, så bjuder vi på en kort gratis intro i mån av tid.

Boka guidning hos någon av bygdens turismföretagare

Det finns flera duktiga guider i bygden, som guidar både på Omberg, vid Tåkern, Rökstenen, Alvastra osv. Läs mer här:

Övrigt


Öppna naturum utanför öppettid
Pris: 3000 kr inklusive guidning, egen tid i utställningen och filmvisning. Priset gäller kvällar efter kl 17 och helger då naturum ej har öppet, för ca 3 timmars besök.

Boka konferensrum

Pris: 1000 kr/halvdag under ordinarie öppettid, eller 1500 kr/heldag. annars 3000 kr när naturum har stängt, inkl visning av naturum om så önskas. Konferenslokalen rymmer 20 pers och ger tillgång till WIFI, whiteboard och köksutrustning.

Heldagsarrangemang
Kontakta oss för förslag och pris!

Bra att veta

Välkommen till Naturreservatet Tåkern - norra Europas finaste fågelsjö! Ta på kläder för utevistelse, och gärna ett extra plagg för det kan blåsa kallt vid sjön.

Ta gärna med matsäck eller kaffekorg. Undvik engångsmuggar och bestick. Ta med er det som blir över hem och källsortera. Man kan kalla det skräp, men sorterat och lämnat i förpackningsinsamling eller återvinningsstation är det en resurs!

Kom i tid till er guidning, som vanligen börjar i receptionen inne på naturum. Räkna extra tid innan och efter guidningen, för att gå från parkeringen, toalettbesök, fika, besöka uteområdet med fågeltorn och vandringsleder, se filmen samt egen tid i utställningen, gärna minst en timme.

HUNDAR

Hundar är välkomna i besöksområdet kopplade, men får vänta utanför naturum vid vår hundparkering eller något trevligt träd då ni besöker naturum.

E-post till naturum Tåkern för frågor: info@naturumtakern.se

Information om personuppgiftslagen: Länsstyrelsen behandlar era uppgifter i webformuläret i enlighet med personuppgiftslagen (PUL):

 

 Skicka bokningsförfrågan

Klicka här för att skicka en bokningsförfrågan.

Bokningsbekräftelse

När ni har skickat in webformuläret så återkommer vi med bokningsbekräftelse så snart vi kan.

Om tiden ni önskar inte finns tillgänglig så kontaktar vi er för att försöka hitta ett alternativ som passar.

Bokningen är definitiv om ni inte kontaktar oss och avbokar senast 1 vecka innan.