Om länet

Foto: Mostphotos

​​​​​​I Örebro län finns sjöar, slättland, kullar, vildmark, berg, ängar och skog. Aktiviteter och verksamheter finns av skiftande slag. Det finns alltid något som passar de flesta.

Örebro län ligger centralt i Sverige

Vi ligger centralt i Sverige och det är lätt att nå hit via vägar, järnvägar och flyg. Vi är ett relativt litet län, med en inbyggd närhet av verksamheter, kulturutbud, rekreationsområden med mera, samt en närhet till beslutsfattare och förtroendevalda.

Ett län med universitet och universitetssjukhus

I centralorten Örebro utvecklas ett starkt kultur- och serviceutbud samtidigt som universitetet och universitetssjukhuset förstärks.

Länets varierande bostadsmiljöer är en attraktionskraft. Det finns alltid något som passar de individuella valen. Länets väl utvecklade bredbandsutbyggnad underlättar distansarbete från bostaden.

Fakta och statistik om Örebro län

Under rubriken "Fakta och statistik" i rutan till höger finns massor av uppgifter om länet. Under rubriken "Regionförbundet Örebro" finns fakta om arbetsmarknad, kultur och turism, näringsliv, samhällsservice och mycket mer.

 Content Editor

 

Sevärt i Örebro län

I Örebro län finns många intressanta och sevärda natur- och kulturmiljöer. Allt från storslagna eklandskap och orörda skogar till mäktiga gravfält och välbevarade trästäder. Läs mer om sevärda natur- och kulturmiljöer i Örebro län!

 Statistikwebb - Jämställdhet