Mobila betalningar

Överföra pengar till privatpersoner

Swish

Pengarna dras från ditt bankkonto och sätts in på mottagarens. Du hittar Swish via någon av de anslutna bankerna eller via webbplatsen för Swish.

Länk till webbplatsen för Swish.

Wywallet

Du skapar ett konto på wywallet, kan kopplas till kort för påfyllning.

Länk till webbplasten för WyWallet.

Seqr

Mottagaren får pengarna insatta på bankkonto, du får faktura utan avgift.

Länk till webbplatsen för seqr.

SMS-betalningar

Wywallet – Betalas via mobilräkningen, konto på Wywallet, eller faktura.

Det finns andra lösningar att betala för till exempel kollektivtrafik eller parkering genom att skicka ett sms, men då sker betalningen inte via telefonräkningen som hos Wywallet, utan betalningen kan ske via ett bankkort, en faktura eller på andra sätt.  

Betala i kassa

  • Swish- fungerar även för företag och föreningar. Olika banker har olika regler för transaktionsavgifter för dessa betalningar.
  • Wywallet - Konto på Wywallet, teleräkningen eller faktura.
  • Seqr - faktura utan avgift. En procent i transaktionsavgift för handlaren. Fungerar även för små handlare.  

Smarta mobiltelefoner med operativsystemen Android och Windows har sedan något år varit utrustade med en teknik som heter NFC (Near Field Communication). Den skulle kunna möjliggöra ännu snabbare mobila betalningar. ICA har börjat med sådana betalningar, och inom kort kommer bankerna att börja använda NFC-teknik på sina betalkort. Maxbelopp är satt till cirka 250 kronor per köp av säkerhetsskäl. Olika typer av mobila plånböcker (exempelvis google wallet) har börjat användas, men finns än så länge inte i Sverige.