Sex mot ersättning-Fokus på efterfrågan

Kunskapsnätverket hiv/STI Norr och Länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland bjuder in till fyra temadagar om prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Årets temadagar sätter efterfrågan av sexuella tjänster i fokus. 

2014 genomfördes den senaste kartläggningen av omfattningen av köp av sexuella tjänster i Sverige. Den visar att 7,5 procent av svenska män mellan 18 och 65 år någon gång i sina liv har köpt sexuella tjänster. Knappt en procent av männen har gjort det under det senaste året.

Luleå 1/12, Clarion Sense, Skeppsbrogatan 34 Luleå

Program för dagen
(finns kaffe från kl 09:30)

10.00 Inledning & Välkommen, Lisa Lindström Länsstyrelsen Norrbotten
10.10 Eva Norlin, regionkoordinator prostiution och människohandel för sexuella ändamål.
10.40 Simon Häggström, Polis och författare
12.15-13.15 Lunch
13.15-14.45 Marie Johansson, KAST stockholm
14.45 Paus
15.15 Diskussion & erfarenhetsutbyte
15.45 Avslutning


Östersund 2/12, Clarion Hotel Grand Östersund, Prästgatan 16 Östersund
Umeå 7/12, Folkets hus Umeå, Skolgatan 59 Umeå
Härnösand 8/12, Härnösands teater, Storgatan 9 Härnösand

Anmälan      
Anmäl dig till  senast 18 november.
Deltagandet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika och lunch. 


Observera! Anmälan är bindande men plats får överlåtas. Avbokas inte plats i god tid kommer en administrativ kostnad på 300 kr exkl.moms att faktureras.

Kom ihåg att meddela eventuella behov av specialkost så att vi kan göra dagen så bra som möjligt för alla.

Föreläsare
Eva Norlin, regionkoordinator prostitution och människohandel (alla orter). Eva kommer att berätta om sitt arbete och presentera resultat från en omfattningskartläggning som ger en bild av hur prostitution och människohandel för sexuella ändamål ser ut i våra norrlän.

Simon Häggström, chef Stockholmspolisens prostitutionsgrupp (Luleå, Östersund och Umeå). Simon är kriminalinspektör, spanare och sedan nio år tillbaka chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp. Simon är också författare och utkom med boken  "Skuggans lag" tidigare i år.

Marie Johansson, samtalsbehandlare/socialsekr. KAST Stockholm (Luleå, Östersund och Härnösand).  KAST står för Köpare Av Sexuella Tjänster och är en verksamhet som erbjuder samtalsbehandling för de som köper sex, porrsurfar för mycket och liknande tvångsmässiga beteenden.

 

 

 

 Summary Links