Turista i Norrbotten

Norrbottens län är ett län som lockar många besökare från Sverige och övriga världen. Turismen har stor betydelse för länet. Om du är intresserad av att besöka Norrbotten kontakta turistorganisationen Swedish Lapland eller någon av kommunernas turistbyråer. Välkommen till Norrbotten!
Havremagasinet i Boden

Fiska

Våra fina fiskevatten lockar människor från när och fjärran. Men vad är det som gäller? Var får jag fiska? Vem säljer fiskekort?

Här hittar du mer information och användbara länkar:

Fiskekort och fiskekartor

Jaga

När börjar jakten? Vad innebär skyddsjakt? Svar på frågor om jakt hittar du här:

Jakt och vilt

Friluftsliv

Oavsett om du är en erfaren alpinist eller vill åka ut på utflykt med små barn eller släkt så finns det något för alla i vårt län. Här kan du läsa mer om våra naturreservat, Naturrum, vandringsleder och vad som gäller kring allemansrätten:

Friluftsliv

Kulturreservat

Våra världsarv

Tre av Sveriges fjorton objekt på Unesco:s världsarvslista finns i länet: Struves meridianbåge, Gammelstads kyrkstad samt Laponia.

Läs mer här.

Kultur och nöje

Vare sig du är sugen på en bit god mat, shoppa, se en utställning eller gå på någon av sommarens festivaler så har vi något för alla smaker. I listan till höger hittar du mer information på kommunernas turistinformation.