Unik utställning visar livet i sötvatten

Länsstyrelsen i Norrbottens län tillsammans med naturfotografen Johan Hammar och Studiefrämjandet bjuder in till det unika multimediaevenemanget Sötvatten – en värld av liv.
Sötvatten - en värld av liv.

Fotografen och filmaren Johan Hammar har dokumenterat glaciärer, sjöar, älvar, bäckar och våtmarker och det myller av liv som finns vid våra vatten. Som besökare bjuds du på en fängslande upptäcktsresa från norr till söder där sällan fotograferade arter och miljöer får liv. Evenemanget är gratis och du bjuds på fika. 

I samband med evenemanget informerar Länsstyrelsen om projektet ReBorN LIFE som arbetar med att biologiskt återställa hela eller delar av Lögdeälven, Åbyälven, Byskeälven, Piteälven, Råneåälven och Kalixälven till en mer naturlig livsmiljö för arter som exempelvis flodpärlmussla, lax och öring. Vattendragen ingår i det så kallade Natura-2000 nätverket och har påverkats av flottrensningar. Arbetet finansieras av EU:s LIFE-fond.

Efter själva föreläsningen finns möjlighet att dyka ner i kristallklara vatten utan att bli blöt med ett 360 VR headset. Upplev lekande rödingar och öringar på nära håll eller titta ner under ytan i en kallkälla.

Utställningen visas på följande orter och datum i Norrbotten:

  • Kalix 13 februari, kl 18,30, Folkets Hus
  • Luleå 14 februari, kl 18,30, Länsstyrelsen
  • Älvsbyn 15 februari, kl 18,30, Forum

Läs mer på om evenemanget på Facebook.

Visningsdagar i Västerbotten och mer info om multimediaprojektet hittar du på www.sotvatten.se

Läs mer om ReBorN LIFE www.rebornlife.org