Om Norrbottensfjällen

Norrbottens fjällområde utgör ett stort område och är därför mycket varierande. Här hittar du högfjällsområden med höga toppar, glaciärer och djupt nedskurna dalgångar.
Här finns rikt blommande fjällängar på kalkberggrund och tundraliknande landskap. I Norrbottensfjällen finns fiskrika sjöar och vattendrag och vintertid stora vidder för skidåkaren och skoteråkaren. Norrbottensfjällen har något att erbjuda varje årstid.
Vår i fjällen (mars-maj) betyder för många snö och sol. Perfekt för skidåkning, skoterturer och pimpelfiske på fjällsjöarna. Sommaren (juni-augusti) förknippas med midnattssol och blommande fjäll men också mygg. Nu sker kalvmärkningarna i den ljusa och svala natten och hjortronplockning och fiske.

På hösten (september-oktober) är myggen borta. Naturen brinner i vackra färger. Blåbär och lingon mognar. Älgjakt, renslakt och höstfiske pågår. I oktober kan det komma ordentligt med snö. Under vintern (november-februari) är fjällen snö, mörker och kyla, ibland piskande snöstormar, men också vackert midvinterljus under den korta dagen och norrsken som vid klart väder vandrar över natthimlen.


Allt detta och mycket mer är Norrbottensfjällen.