Fiskevatten

Vattnen i norrbottensfjällen är i många fall lika varierande som landskapet de ligger i. Du kan därför hitta vatten som är perfekt lämpade för din favoritmetod vare sig du gillar att spinnfiska, flugfiska, pimpla eller köra trolling. 
Fiskevatten i Norrbottens fjällvärld.

De fiskarter som de flesta kommer hit för att fiska är röding, öring och harr, men vi vill gärna uppmana dig att inte glömma bort arter som sik, abborre och gädda. Dessa arter kan i många vatten nedanför kalfjället bjuda på fantastiska fiskeupplevelser och är ett bra komplement till det traditionella fjällfisket.

Medan många norrbottniska fjällvatten sedan lång tid är väl kända för sitt fiske efter öring, röding och harr så är det mindre känt att området också kan erbjuda unika möjligheter till laxfiske i fjällnära miljöer. I Norrbotten finns de sista stora outbyggda laxälvarna i hela Östersjöområdet. Detta är den enda delen av Sverige där laxen vandrar ända upp till fjällområdet på väg till sina lekplatser.

Här finner du kvoterade vatten med speciella regler och ett visst antal fiskedygn per år, flugfiskevatten där endast flugfiske är tillåtet, sjöar där trollingfiske är tillåtet, samt alla övriga vatten där det räcker att skaffa kommunkortet för den kommun man vill fiska i.