Fiskekort och fiskekartor

Statens vatten ovan odlingsgränsen i Norrbottens län är uppdelade på fyra olika fiskekort; Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Arjeplog.

Fiskekort

För att få fiska i våra vatten krävs fiskekort för det område du tänkt fiska i (ungdomar under 16 år fiskar gratis i sällskap av målsman med fiskekort).

Fiskekorten kostar

  • 70 kronor för 1 dygn.
  • 125 kronor för 3 dygn.
  • 220 kronor för 7 dygn.
  • 440 kronor för ett kalenderår. Ytterligare personer boende på samma adress kan lösa årskort familjemedlem för 125 kronor.

Fiskekorten kan köpas på många olika ställen. Se i fiskkortsbilagorna i länkarna till höger för lista på återförsäljare av fiskekort. Fiskekort kan också köpas på nätet via Natureit. Mer information om det hittar du via länken till höger på sidan.

I samband med att du köper ett fiskekort kryssar försäljaren i vilken kommun kortet skall gälla i. Ifall du köper kortet i en annan kommun än den du tänker fiska i så är det viktigt att du upplyser försäljaren om det, så att rätt kommun blir förkryssad på kortet.

För att få fiska i våra kvoterade vatten måste du ha ett speciellt tillstånd. Ansökningsblankett och mer ingående information om kvoterade vatten hittar du via länken till höger.

Röding.

Fiskekortsbilagor med kartor

Med hjälp av våra fiskekortsbilagor kan du se vilka regler som gäller i respektive kommun samt via kartorna se var de olika vattnen ligger och vad de heter. För att kartorna inte ska bli för plottriga är vegetations-uppdelningen på kartorna mycket grov med bara två olika varianter; kalfjäll eller skog. Via länken till höger kan du ladda ner aktuella kartor i pdf-format för den kommun du är intresserad av. För att kunna läsa dem krävs programmet "Adobe Acrobat Reader". Pdf-filerna är omkring 4 MB och kan ta ganska lång tid att ladda ner.

Du kan även beställa aktuella fiskekortsbilagor i pappersformat från Länsstyrelsen, klicka på respektive karta för att göra beställningen.

 

 Fiskekortsbilagor med kartor

Svenska flaggan Öppna kartbilagan genom att klicka på länken för respektive kommun.

Arjeplog

Gällivare

Jokkmokk

Kiruna

 Fishing rules and maps (English translation)

Engelsk flagga Recreational fishing is allowed in many state-owned waters above the so called ´cultivation limit´. For more information, please follow the links (one for each municipality):

Arjeplog

Gällivare

Jokkmokk

Kiruna

 Fiskekort online

 

Natureit

Länsstyrelsens fiskekort 

Länsstyrelsens fiskekort.

 Interna länkar

 Content Editor