Årets krisberedskapare i Kalmar län utses

Vem blir 2017 års krisberedskapare i länet? Hur reagerar folk vid utrymning och hur skyddas befolkningen vid en kärnteknisk olycka? Dessa frågor och många fler besvaras under Länsstyrelsens utbildningsdag med tema utrymning.

Inbjudna till dagen är länets alla aktörer som jobbar med krisberedskap inom ramen för Krissamverkan Kalmar län. Det handlar främst om länets kommuner, men också regionala och nationella aktörer så som landstinget, polisen, Trafikverket och Försvarsmakten.

Syftet med dagen är att ge utbildning till de medarbetare i länet som är verksamma i arbetsplatsens egen krisorganisation. Vi delar också ut pris till årets krisberedskapare.

Årets krisberedskapare är en hedersutmärkelse som i år delas ut för tredje gången. Jan Olofsson från OKG vann 2015 och Eva Ingesson från Landstinget Kalmar län 2016. Den som får utmärkelsen ska:

"Inom sitt uppdrag ha gjort något utöver det vanliga för att förbättra eller förnya krisberedskapen i länet, och därmed bidragit till utvecklingen av Krissamverkan Kalmar län".

Årets krisberedskapare utses klockan 11 och då är media varmt välkomna. För fullständigt program över dagen, hör av dig till Emma Sabel.

Kontaktperson:
Emma Sabel, Kommunikatör
Telefon: 010 223 82 49
E-post: emma.k.sabel@lansstyrelsen.se