Han blev Årets krisberedskapare 2017

En överraskad Willy Wernersson från Räddningstjänsten i Västervik utsågs idag till Årets krisberedskapare Kalmar län 2017.
Pristagaren Willy Wernersson poserar med tre andra personer

Utmärkelsen delades ut av Krissamverkan Kalmar län för tredje året i rad. Årets motivering löd:

"För att han med stort engagemang motiverat sina medarbetare utöver det vanliga. Genom att med noggrannhet och generositet delat med sig av sina insikter och sitt kunnande, har han outtröttligt bidragit till att driva utvecklingen av Krissamverkan Kalmar län framåt."

Det var en mycket glad och överraskad Willy som tog emot diplom, blommor och medalj från förra årets pristagare, Eva Ingesson från Landstinget. Willy arbetar till vardags som brandmästare vid Räddningstjänsten i Västervik och uppskattar särskilt arbetet med ämnesområdet kärnkraft och radioaktiva ämnen.

P4 Kalmar sände en segerintervju med Willy minuterna efter vinsten.

Reporter från P4 Kalmar intervjuar Willy Wernersson

Prisutdelningen ägde rum under Länsstyrelsens utbildningsdag om utrymning. Ett hundratal personer från olika aktörers krisorganisationer hade samlats för att lyssna till föreläsningar på temat. Detta som en del av förberedelserna inför den stora kärnkraftsövningen som äger rum i länet 28-29 november och 12 december, KKÖ17.