Nyhetsarkiv 

Urval: Landshövding och länsledning, NyhetRensa urval
Din sökning gav 11 träffar
 • Länsråd i Kalmar län utnämnt av regeringen

  2014-08-14

  Under lite mer än ett år har Malin Almqvist varit tf. länsråd i Kalmar län. Under dagens regeringssammanträde utsågs Malin nu till ordinarie länsråd. Hon var tidigare utvecklingsdirektör på Länsstyrelsen.

 • Landshövdingen ger ut eget nyhetsbrev

  Stefan Carlsson
  2014-05-27

  Idag ger landshövding Stefan Carlsson ut det första av sina personliga nyhetsbrev. I brevet ”Stefans tankar om länet” ger landshövdingen sin syn på länets nutid och framtid.

 • Länets representanter vid Kungaparets Sverigemiddag

  Stefan Carlsson
  2014-05-16

  Fredagen den 16 maj arrangeras en Sverigemiddag på Kungliga slottet för att uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. Från Kalmar län deltar Björn Wennerström, direktör för Kalmar Stadsmission och Sylvia Sundell, VD för Elfa Sweden AB.

 • Earth hour

  Logotyp för Earth hour
  2014-03-25

  Lördagen den 29 mars kl. 20.30 genomförs Earth Hour, en symbolisk global klimatmanifestation.

 • Sammanslagningen av länsstyrelser uteblir

  Logotyp för Earth hour
  2013-05-21

  Regeringen kommer inte att gå vidare med förslaget att slå samman landets länsstyrelser och därmed minska antalet från 21 till 11. Det meddelade civil- och bostadsminister Stefan Attefall vid ett landshövdingsmöte i Gävle.

 • Nu rivstartar Landshövdingen sitt arbete

  Stefan Carlsson
  2012-02-20

  När Stefan Carlsson börjar sitt jobb som landshövding på måndag den 20:e februari väntar ett hektiskt schema för att han ska lära känna sitt nya län och sätta sig in i Länsstyrelsens arbete.

 • Falskt rykte om gemensam landshövding med Kronoberg

  Stefan Carlsson
  2011-01-19

  Det som står i dagens nummer (14 januari) av tidningen Barometern, att min kollega i Kronoberg Kristina Alsér ska ta över som landshövding i vårt län och förena detta med Kronoberg, saknar all grund, säger landshövding Sven Lindgren.

 • Debattartikel för utbildning och forskning i regionalpolitiken

  Stefan Carlsson
  2010-10-04

  Onsdagen den 29 september publicerade regionala företrädare tillsammans med näringsliv och Linnéuniversitetets rektor Stephen Hwang, en artikel på Dagens Industris debattsida. I artikeln argumenterar författarna för att forskningsmedel borde fördelas med syfte att stimulera den regionala tillväxten.

 • Landshövdingen förbereder festen för Kronprinsessan

  Stefan Carlsson
  2010-06-15

  – Det känns hedersamt med det ansvar jag har, säger landshövding Sven Lindgren. Han förbereder nu sin avresa till Stockholm och festligheterna.

 • Länen uppvaktar Kronprinsessparet

  Stefan Carlsson
  2010-06-01

  Några dagar före bröllopet anländer Ostindiefararen Götheborg till Skeppsholmen i Stockholm. Ombord arrangeras en informell festkväll för Kronprinsessparet och Kungaparet tillsammans med representanter från alla Sveriges län.

 • 21 landshövdingar och länsråd möts i Kalmar

  Stefan Carlsson
  2010-04-21

  Den årliga träffen för länsledningarna hos landets länsstyrelser börjar i år i Kalmar 22 april, mellanlandar i Glasriket och avslutas i Växjö 23 april.