Nyhetsarkiv 

Urval: Landshövding och länsledning, NyhetRensa urval
Din sökning gav 8 träffar
 • Earth hour

  Logotyp för Earth hour
  2014-03-25

  Lördagen den 29 mars kl. 20.30 genomförs Earth Hour, en symbolisk global klimatmanifestation.

 • Sammanslagningen av länsstyrelser uteblir

  Logotyp för Earth hour
  2013-05-21

  Regeringen kommer inte att gå vidare med förslaget att slå samman landets länsstyrelser och därmed minska antalet från 21 till 11. Det meddelade civil- och bostadsminister Stefan Attefall vid ett landshövdingsmöte i Gävle.

 • Nu rivstartar Landshövdingen sitt arbete

  Stefan Carlsson
  2012-02-20

  När Stefan Carlsson börjar sitt jobb som landshövding på måndag den 20:e februari väntar ett hektiskt schema för att han ska lära känna sitt nya län och sätta sig in i Länsstyrelsens arbete.

 • Falskt rykte om gemensam landshövding med Kronoberg

  Stefan Carlsson
  2011-01-19

  Det som står i dagens nummer (14 januari) av tidningen Barometern, att min kollega i Kronoberg Kristina Alsér ska ta över som landshövding i vårt län och förena detta med Kronoberg, saknar all grund, säger landshövding Sven Lindgren.

 • Debattartikel för utbildning och forskning i regionalpolitiken

  Stefan Carlsson
  2010-10-04

  Onsdagen den 29 september publicerade regionala företrädare tillsammans med näringsliv och Linnéuniversitetets rektor Stephen Hwang, en artikel på Dagens Industris debattsida. I artikeln argumenterar författarna för att forskningsmedel borde fördelas med syfte att stimulera den regionala tillväxten.

 • Landshövdingen förbereder festen för Kronprinsessan

  Stefan Carlsson
  2010-06-15

  – Det känns hedersamt med det ansvar jag har, säger landshövding Sven Lindgren. Han förbereder nu sin avresa till Stockholm och festligheterna.

 • Länen uppvaktar Kronprinsessparet

  Stefan Carlsson
  2010-06-01

  Några dagar före bröllopet anländer Ostindiefararen Götheborg till Skeppsholmen i Stockholm. Ombord arrangeras en informell festkväll för Kronprinsessparet och Kungaparet tillsammans med representanter från alla Sveriges län.

 • 21 landshövdingar och länsråd möts i Kalmar

  Stefan Carlsson
  2010-04-21

  Den årliga träffen för länsledningarna hos landets länsstyrelser börjar i år i Kalmar 22 april, mellanlandar i Glasriket och avslutas i Växjö 23 april.