Natur- och kulturguidningar 2016

Nu är årets program här! Varsågod - dyk ner i årets natur- och kulturupplevelser i Länsstyrelsens regi!

Flicka som hoppar i sanden längs Bödakusten på Öland

Förra årets tema för Naturens år var Ekosystemtjänster. En stor och viktig fråga tyckte Naturens år-kommittén och beslutade att temat ska fortsätta gälla även 2016. Klokt tycker vi som jobbar med att uppfylla miljömålen, ekosystemtjänster behöver visas upp så mycket det går för att vi alla ska förstå hur viktiga dessa "gratistjänster" är för vår överlevnad. Vill du läsa mer om ekosystemtjänster kan du klicka på länken här intill.

Nu är arbetet med årets naturguidningsprogram klart och glädjande nog kan vi i år presentera ett utökat program där vi blandar både natur- och kulturevenemang över länet. De första programpunkterna startar redan i slutet av april och sträcker sig ända till november. Programbladet finns som pdf här intill och som evenemang i vår kalender. I fysisk form finns den på turistbyråer, bibliotek och hälsocentraler i länet. Välkomna ut 2016!  

 

 Guideprogram 2016

Här finns årets guideprogram i pdf-form.

omslag guideprogram

 Naturens år

 

Temat för Naturens år 2016 är #ekosystemtjänster. Allt det som naturen bjuder oss människor på som mat, medicin och rent vatten t ex.  Läs gärna mer om ekosystemtjänster genom att klicka på logotypen här ovan.