Framflyttat: Ny chans att besöka Tylön

Lördagen den 26 augusti har ni en unik chans att besöka Tylön! Ute på ön kan ni uppleva naturreservatets skönhet och få information om fågellivet och öns historia.
Tylön

Naturguiderna Anders Anders Wirdheim och Carina Lundqvist medverkar mellan 10.00-16.00

På Tylön finns även rika möjligheter till härliga bad både från stranden omedelbart till höger om stenbryggan eller klippbad runt ön. Ta gärna med picknick, men tänk på att ta med dig ditt skräp tillbaka då varken sopsortering eller toaletter finns på den obebodda ön. Fika finns att köpa vid fyrväktarbostäderna.

Biljett till båtöverfarten kan köpas på plats vid bryggan i Trången söder om Tylösands sandstrand.

Vill ni vara med på en visning av fyren måste ni boka plats i förväg och köpa en "fyrbiljett. För biljettfrågor, kontakta Halmstad Tourist Center på 035-12 02 00 eller info@tourist.halmstad.se. De ansvarar för biljettförsäljningen till själva fyrbesöket. I fyrbiljetten ingår även båtresa T.o.R.

Båtar till Tylön avgår från stenpiren vid Trången, ute på Tyludden. De avgår från 9-17.00 ut och sista båten hem kl 18.00. Båtresan kostar 150 kr/vuxen och 50 kr för barn. Båtresan sker på egen risk i mycket säkra båtar. Båtföraren tillhandahåller flytväst. OBS! Personer som köpt "fyrbiljett" har företräde i båtarna (så att de inte missar sin bokade tid till fyren".

Vägbeskrivning till båten:

Trången ligger några hundra meter från Tjuvahålans affär intill Tyluddens fritidsby. Kör mot Tylösand och följ Tjuvahålsvägen till dess slut där parkering finns. Från parkeringen skyltas det sedan ner till avgångsplatsen.

Välkomna ut till naturreservatet Tylön!

 

Arrangemanget skulle först ha genomförts 5-6 augusti men blev framflyttat på grund av för hårda vindar till den 19-20 augusti, men även denna helg satte vädret käppar i hjulet.