Kvällsföreläsning om maten, makten och miljön

Landshövding Lena Sommestad tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna bjuder in till en kvällsföreläsning om maten, makten och miljön på Halmstads slott. Gunnar Rundgren föreläser och diskuterar med oss om innehållet i sin nya bok "Den stora ätstörningen: maten, makten, miljön".

​Vägen framåt, menar Gunnar Rundgren, är ett ökat lokalt deltagande i matproduktionen, ekologisk läskunnighet och ett nytt samhällskontrakt för jordbruket.

 

Målgrupp: Konferensen riktar sig till dig som är intresserad av mat och miljö. Såväl det offentliga Halland, politiker och tjänstemän, som näringsliv och allmänhet hälsas välkomna.

Tid: 15 februari, klockan 18.00-21.00. Fika serveras under kvällen.

Plats: Halmstads slott, representationsvåningen

Anmälan: Senast den 13 februari via anmälningsformuläret nedan. Medlemmar i Ekologiska Lantbrukarna kan även anmäla sig direkt till Gun Ragnarsson, se e-postadress nedan eller på tfn nr 070-37 67 181.

Övrigt: Föreläsningen är kostnadsfri och sker i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna. Antalet platser är begränsat.

Kontakt: Marie-Helene Bergstrand, miljömålssamordnare vid Länsstyrelsen i Hallands län, marie-helene.bergstrand@lansstyrelsen.se eller
Gun Ragnarsson, Ekologiska Lantbrukarna, gun.ragnarsson@telia.com

 Mer information

Länk till inbjudan i pdf

Gunnar Rundgren, är författare och konsult. Han har arbetat med ekologisk odling i över 30 år och var en av grundarna till KRAV-certifieringen. Gunnar Rundgren har tidigare skrivit Trädgården jorden och Jorden vi äter (tillsammans med Ann-Helen Meyer von Bremen).