Pressrum 

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Pressmeddelanden från Länsstyrelsen i Hallands län

  • Extra RDS-test den 2 februari 2015-01-28 Boende inom Ringhals inre beredskapszon har fått tilldelade en speciell radiomottagare, så kallade RDS-mottagare, för att larmas vid en eventuell olycka på Ringhals kärnkraftverk. Under 2015 kommer nya RDS-mottagare att delas ut och dessa mottagare ska nu testas. Därför genomförs ett extra prov den 2 februari och även befintliga RDS-mottagare omfattas då av provet.
  • Beslut om nya gränser för områden med utvidgat strandskydd i Halland 2014-12-05 ​Länsstyrelsen i Hallands län har på uppdrag av regeringen fattat beslut om framtida strandskyddsgränser vid havet och vid de sjöar som redan idag har utvidgat strandskydd. Beslut om utvidgat strandskydd i Hallands län fattades den 3 december.
  • Tusentals har lärt sig om natur och kultur under årets guidade vandringar 2014-12-01 De guidade vandringarna i länets natur- och kulturreservat är populära. I år har närmare tretusen deltagare följt med ut på aktiviteterna som anordnas i samarbete mellan länsstyrelsen, föreningar, kommuner och lokala guider.
  • Nu grävs ledningarna ner i en av våra viktigaste fågellokaler 2014-11-19 På uppdrag av Länsstyrelsen i Hallands län tar Fortum nu bort elledningarna som korsar strandängarna i Båtafjorden, norr om Bua i Varbergs kommun. Stolparna har nämligen varit perfekta utkiksposter för rovfåglar som vill äta upp ägg eller fågelungar från de häckande vadarfåglarna. Nu gynnas både fåglar och människor av de nya åtgärderna.
  • ”Klok konsument” ska engagera hallänningarna i miljö- och konsumtionsfrågor 2014-11-18 Lyssna, diskutera och agera. Njut av miljövänlig afterwork och träffa andra likasinnade som är intresserade av miljöfrågor. Hallands kommuner anordnar i samarbete med Länsstyrelsen och Region Halland seminarieveckan "Klok konsument" med start på fredag 21 november.
  • Pressvisning: Elnät i marken förbättrar för utsatta fåglar och 700 elkunder 2014-11-17 Antalet häckande vadarfåglar har minskat drastiskt i södra Sverige under senare år. Nu ska elledningarna i Båtafjorden utanför Varberg plockas ner för att förbättra miljön för fåglarna. Även 700 elkunder i området får en tryggare elförsörjning genom åtgärderna.
  • Naturvårdsverkets beslut om vargföryngringar i landet 2014-10-30 Naturvårdsverket har idag beslutat om miniminivåer för varg och björn i samtliga län i Sverige. Det totala antalet vargföryngringar ska vara minst 27 i hela landet. I södra rovdjursförvaltningsområdet, där Halland ingår, har ingen miniminivå preciserats.

Kontakta oss

Niklas Glans
Kommunikationschef
Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se¤Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243248
Åsa Ehrnberg
Kommunikatör
asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se¤asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243229
Sofie Tedenstad
Kommunikatör
Utvecklingsenheten
sofie punkt tedenstad snabela lansstyrelsen punkt se¤sofie punkt tedenstad snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243363
070-5322337

Följ oss på MyNewsdesk

Följ Länsstyrelsen i Hallands län