Pressrum 

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Pressmeddelanden från Länsstyrelsen i Hallands län

  • Riksantikvarien besöker Grimeton, Bollaltebygget och Äskhult 2016-04-25 Tisdag och onsdag den 26 och 27 april står kulturmiljöfrågor i fokus då Riksantikvarie Lars Amréus besöker Halland. Tillsammans med Länsstyrelsen kommer han att diskutera strategiska frågor och utmaningar inom kulturmiljö i Halland samt besöka olika platser av kulturhistoriskt värde i länet.
  • Pressinbjudan: Temadag om mottagandet av ensamkommande ungdomar 2016-04-25 Hallands län har tagit emot fler än 150 ensamkommande barn och ungdomar under 2015 och det innebär både utmaningar och möjligheter. På detta ämne anordnar Länsstyrelsen i Hallands län torsdagen den 28 april en regional temadag ”Ett engagerat mottagande” på Löftadalens folkhögskola. Ett hundratal deltagare från hela länet har anmält sig.
  • Kungens besök i Halmstad flyttas till den 3 juni 2016-04-20 I dag på förmiddagen gavs beskedet från Hovet att besöket i Halmstad den 22 april flyttas fram till den 3 juni. Orsaken är av samma anledning som förra gången, nämligen att Kungen fått ett nytt barnbarn och att vissa ceremonier då måste ske.
  • H.M. Konungen besöker Halmstad och Söndrumsskolan 22 april 2016-04-19 Fredagen den 22 april kommer H.M. Konungen till Halland och Halmstad. Temat för besöket är skola och utbildning och ny teknik i undervisningen. Gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic kommer också att vara med under dagen.
  • Pressinbjudan: Nyheter i naturreservaten i Hylte i år 2016-04-18 Välkommen ut! Vi ordnar under året aktiviteter i naturreservaten tillsammans med lokala aktörer. I år har vi bl.a körsång, yoga och svampsafari på schemat. Vi vill gärna träffa er i Ödegärdet på torsdag och låta Petter Eriksson och Kristoffer Kabell berätta om sin konsert i den nyutslagna bokskogen och den nya skivan de spelar in i Unnaryd. Då passar vi också på att berätta om övriga aktiviteter.
  • Pressinbjudan: Så ska Halmstadborna övertygas att ge sig ut i naturen 2016-04-12 Välkommen ut! Länsstyrelsen anordnar under året ett 15-tal aktiviteter i naturreservaten i Halmstads kommun tillsammans med lokala aktörer. Vi riktar oss bland annat till barn och nyanlända. Vi erbjuder en förhandsvisning på fredag eftermiddag den 15:e april tillsammans med fotografen Patrik Leonardsson som kommer hålla i flera aktiviteter i år.
  • Pressinbjudan: Vi vill att fler laholmare ska hitta ut i naturen 2016-04-05 Välkommen ut! Länsstyrelsen anordnar under året ett 15-tal aktiviteter i naturreservaten i Laholms kommun tillsammans med lokala aktörer och detta vill vi gärna berätta för er om. Vi tycker det är viktigt att personer av alla åldrar, kön och bakgrunder hittar ut i naturen och får ta del av alla positiva effekter som naturupplevelser innebär.

Kontakta oss

Niklas Glans
Kommunikationschef
Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se¤Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243248
Åsa Ehrnberg
Kommunikatör (föräldraledig)
asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se¤asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243229
Sofie Tedenstad-Svebring
Kommunikatör
Utvecklingsenheten
sofie punkt tedenstad-svebring snabela lansstyrelsen punkt se¤sofie punkt tedenstad-svebring snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243363
Nicole Blomstrand
Kommunikatör
Utvecklingsenheten
nicole punkt blomstrand snabela lansstyrelsen punkt se¤nicole punkt blomstrand snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243304

Följ oss på MyNewsdesk

Följ Länsstyrelsen i Hallands län