Pressrum 

Länsstyrelsen arbetar aktivt med att sprida viktig samhällsinformation till medborgarna och medierna. Webbplatsen och våra pressmeddelanden är ett sätt att ge dig service och insyn i vårt arbete. Du kan också titta i vårt diarium där alla inkomna ärenden finns.

Pressmeddelanden från Länsstyrelsen i Hallands län

  • Extrapengar till naturvården i Halland 2015-07-06 Regeringen har beslutat om utökat anslag för åtgärder för värdefull natur. För Hallands del är ökningen över 2 miljoner kronor. Bland annat satsas det på biologisk mångfald och exempelvis kustnära sandmarker.
  • Jörgen Peters blir nytt länsråd i Halland 2015-06-25 Regeringen har på förslag från landshövding Lena Sommestad i dag torsdag 25 juni utsett Jörgen Peters till nytt länsråd i Hallands län. Jörgen Peters har varit tillförordnat länsråd sedan oktober 2014. Han tillträder sin tjänst den 1 juli.
  • Inbjudan till pressträff: Hallands akademi presenterar årets pristagare 2015-06-22 Årets mottagare av Hallands Akademis priser presenteras vid en pressträff på Halmstad slott onsdagen den 24 juni klockan 11.00.
  • Inbjudan: Länsstyrelsen rustar upp naturreservat 2015-06-17 Från Särö Västerskog i norr till Osbecks bokskogar i söder rustar länsstyrelsen i Halland upp och kompletterar anordningar i naturreservat som vi anser vara särskilt värdefulla för friluftslivet. De 32 utvalda reservaten finns också presenterade i boken ”Upptäck naturen Halland” som vi nu släpper en nyutgåva av.
  • Fyra halländska projekt får medel från Stiftelsen H.M. Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige 2015-06-05 Stiftelsen H.M. Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige har beviljat stöd till fyra projekt i Hallands län. Landshövding Lena Sommestad överlämnar stipendierna till mottagarna vid en ceremoni på Halmstad Slott måndagen den 8 juni kl. 10.00.
  • Åtta av tio föräldrar litar på att tonåringen inte ska dricka på festen 2015-06-01 Nästan åtta av tio föräldrar i Hallands län uppger att de alltid litar på sin tonåring när hen lovar att inte dricka på festen. Att visa förtroende men samtidigt vara tydlig och restriktiv med alkohol minskar risken för att tonåringen ska utsätta sig för risker.
  • Landshövdingen återinviger Högebro 2015-05-26 Fredagen den 29 maj återinvigs den gamla stenbron Högebro i Gunnarsjö, Varbergs kommun. Restaureringsprojektet startades 2014 och har varit ett samarbete mellan länsstyrelsen i Hallands län, Trafikverket, Göteborgs stift och Kungsäter Gunnarsjö bygdelag. Nu hoppas aktörerna att restaureringen leder till ett ökat friluftsliv i bygdens gamla spår.

Kontakta oss

Niklas Glans
Kommunikationschef
Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se¤Niklas punkt Glans snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243248
Åsa Ehrnberg
Kommunikatör
asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se¤asa punkt ehrnberg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243229
Sofie Tedenstad
Kommunikatör
Utvecklingsenheten
sofie punkt tedenstad snabela lansstyrelsen punkt se¤sofie punkt tedenstad snabela lansstyrelsen punkt se
010-2243363
070-5322337

Följ oss på MyNewsdesk

Följ Länsstyrelsen i Hallands län