Chargé affaires David E. Lindwall från USA:s ambassad besökte Gävle

Måndag 12 februari besökte chargé affaires David E. Lindwall och Haralampos Karatzas från USA:s ambassad Gävle för en presentation av Gävle Innovation Arena. Värd för besöket var landshövding Per Bill som nyligen invigde arenan och som då pekade på samverkan och arenan som viktiga framgångsfaktorer för regionens utveckling.​David E. Lindwall och Haralampos Karatzas fick under eftermiddagen ta del av det stora engagemang som finns för arenan och för att stötta forskare, studenter, innovatörer, verksamhets- och produktutvecklare att hitta lösningar för framtidens smarta, hållbara och livskraftiga stad.

 

För presentationerna stog bland annat Högskolan i Gävle, Lantmäteriet, Esri och KnowIT samt Future Position X (FPX) som är sammanhållande part för Gävle Innovation Arena.

På måndagskvällen bjöd Per och Louise Bill in till en middag på Gävle slott där David E. Lindwall och Haralampos Karatzas fick träffa representanter för bland annat Högskolan i Gävle, Future Position X, Lantmäteriet, Esri och Gävle kommuns näringslivsenhet.