Nyhetsarkiv 

Prenumerera via RSS-flöde

RSSFölj vårt nyhetsflöde med RSS via denna länk.

Urval: Djur & natur, Jakt och vilt, 6 månader tillbakaRensa urval
Din sökning gav 12 träffar
 • Öppet öga – för naturens bästa

  2015-05-18

  Polisen och Länsstyrelsen i Gävleborg startar nu gemensamt kampanjen Öppet öga, för att öka kunskapen om vad som är tillåtet och vad som är förbjudet i naturen. Kanske du kan hjälpa till?

 • Information om närgångna björnar

  2015-05-13

  Vanligtvis undviker björnar människor, men den här tiden på året händer det att björnar rör sig nära bebyggelse. Det är inget onaturligt beteende hos en björn, men däremot oönskat. En björn som blir van vid människor kan snabbt förlora sin skygghet och därmed utvecklas till en farlig björn. Länsstyr...

 • Informationskvällar om älgförvaltningen i Gävleborg

  2015-04-10

  Under fyra måndagkvällar med start den 13 april arrangerar Länsstyrelsen i Gävleborg, Skogsstyrelsen, Svenska Jägareförbundet, Skogsnäringen och Studiefrämjandet informationskvällar med inriktning på den

 • Viltförvaltningsdelegationen har haft sammanträde

  2015-03-13

  På onsdagen höll länets nytillsatta viltförvaltningsdelegation sitt första möte för året. På dagordningen stod förvaltningsplan för kronhjort, förvaltningsplan för skarv, utvärdering av älgjakten och sälskador. Viltförvaltningsdelegationen fick även övergripande information om vad arbetet i delegati...

 • Länsstyrelsen beviljar störningsåtgärder mot skarv

  2015-03-05

  Länsstyrelsen har fattat beslut om att bevilja störningsåtgärder riktade mot skarv i Vintergatsfjärden i Hudiksvalls kommun.

 • Tekniska problem vid betalning av fällda älgar

  2015-03-03

  Det är för tillfället tekniska problem när man försöker betala för fällda älgar.

 • Ingen skyddsjakt på varg i Prästskogen/Haverö-reviret

  2015-02-02

  Naturvårdsverket upphäver länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på en varg i Prästskogen/Haverö-reviret i Ljusdals kommun.

 • Skyddsjakt på varg tills vidare stoppad

  2015-01-12

  Naturvårdsverket har beslutat att stoppa, inhibera, länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på en varg i Ljusdals kommun sedan beslutet överklagats.

 • Nya älgförvaltningsgrupper och reviderade riktlinjer för älgförvaltningen

  2014-12-18

  Länsstyrelsen har beslutat om nya älgförvaltningsgrupper för länets inrättade älgförvaltningsområden samt utkommit med en reviderad version av riktlinjer för länets älgförvaltning.

 • Nytt nummer av ViltXtra

  2014-12-06

  I årets sista nummer av ViltXtra, länsstyrelsens nyhetsbrev om viltet i Gävleborg, gör vi en tillbakablick på sommaren och hösten. Några av de mer uppmärksammade händelserna har varit de nya målen för rovdjuren i länet, diskussionerna kring vargjakt och den skadegörelse som drabbat skarvkolonier i G...

 • Ingen licensjakt på varg i Gävleborg i vinter

  2014-11-28

  Länsstyrelsen bedömer att det i dagsläget inte finns förutsättningar för licensjakt på varg i Gävleborgs län. Jakten kommer denna vinter att ske i vargens kärnområde, i Värmlands, Dalarnas och Örebro län, där över 80 procent av Sveriges vargstam i dag finns.

 • Mål för antalet rovdjur i länet

  2014-11-28

  Torsdagen den 27 november beslutade Gävleborgs viltförvaltningsdelegation att målet för rovdjursförvaltningen i länet ska vara cirka 360 björnar, 88 lodjur och 30 vargar.

Träffar per datum

Träffar per nyhetstyp

Kontakta oss

Eva Malmborg
Handläggare
Informationsfunktionen
Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se¤Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251278
Katarina Borg
Handläggare
Informationsfunktionen
Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se¤Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251352
Torsten Edwinson
Handläggare
Informationsfunktionen
010-2251369
070-5580727