Nyhetsarkiv 

Urval: Om Länsstyrelsen, Om länetRensa urval
Din sökning gav 99 träffar
 • Samarbetet fortsätter och förstärks

  Avsiktsförklaringen
  2014-12-15

  Länsstyrelsen och Landstinget/Regionen stärker sitt samarbete för att främja en positiv och hållbar utveckling i Gävleborgs län! I samband med detta har Länsstyrelsen och Landstinget beskrivit samarbe...

 • Trygghetsmätning för Gävleborg

  Avsiktsförklaringen
  2014-11-03

  Under augusti-september 2014 har en trygghetsmätning genomförts i länets samtliga kommuner. Sammanlagt har 7 200 enkäter skickats ut till slumpvis utvalda personer i 19 geografiska områden i länet. Dessa har fått möjlighet att besvara 33 frågor som rör trygghetssituationen i Gävleborgs län.

 • Mottagning för europeiskt nätverk för boendefrågor

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-21

  Tisdag 21 oktober har landshövding Barbro Holmberg välkomstmottagning på Gävle Slott för det europeiska nätverket Eurhonet i samband med deras årsstämma i Gävle.

 • Svenska ambassaden i Finland besöker Gävleborg 21 oktober

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-17

  Tjänstemän från svenska ambassaden i Finland kommer på besök till Gävle för att dela med sig av erfarenheter och kunskap inför Gävleborgs genomförande av evenemanget ”Sverige i bord och toner” nästa sommar. Landshövding, representanter för Region Gävleborg, företagare, näringsliv m.fl. ska diskutera...

 • Sandvik Coromants nya besökscenter invigt

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-10

  Onsdagen den 8 oktober invigdes Sandvik Coromants nya besökscenter i Sandviken. Landshövding Barbro Holmberg höll tal och medverkade vid bandklippningen tillsammans med vd Klas Forsström.

 • Nu behöver vi spara vatten i Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-07

  Gästrike Vatten arbetar intensivt på flera olika sätt för att med teknik öka mängden grundvatten till Gävle. Grundvattennivån är mycket låg efter den torra sommaren och hösten. Dessutom har en brunn vid vattenverket stängts av för att säkra vattnet efter en lastbilsolycka med ett dieselutsläpp. Gäst...

 • Forskarna på slottet 30 oktober

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-03

  Forskarna på slottet är en seminarieserie som arrangeras av Högskolan i Gävle och Länsstyrelsen Gävleborg med syftet att skapa en mötesplats för forskning och näringsliv.

 • Utnämning av ”Årets nybyggare i Gävleborgs län”

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-17

  För 11 året i rad anordnar Stiftelsen Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) utdelning av näringslivspriset ”Årets Nybyggare i Gävleborg”. Priset som går till en företagare med utländsk bakgrund är uppdelat i två kategorier; nystart och pionjär.

 • Tekniksprånget – Barbro Holmberg besökte Polhemsskolan i Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-05

  Onsdag 3 september besökte bland andra Barbro Holmberg och Sandviks vd Olof Faxander Polhemsskolan tillsammans med representanter från ingenjörsprogrammet Tekniksprånget. Syftet med besöket är att locka fler elever och arbetsgivare att delta i praktikprogrammet Tekniksprånget.

 • Grattis till FRAMFÖR-företagen 2013

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-01

  Onsdag 27 augusti delade landshövding Barbro Holmberg ut utmärkelser till FRAMFÖR-företagen 2013 vid en ceremoni på Gävle Slott. Det var för fjortonde året i rad som 50 företag uppmärksammades i FRAMgångsrikt FÖRetag; FRAMFÖR i Gästrikland.

 • Kinas största GIS-företag valde Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-08-27

  Gävle, Europas GIS huvudstad, är återigen vinnare när GeoStar inc. Kinas största företag inom geografisk information, väljer att etablera sitt Europahuvudkontor i Gävle. Detta blir en viktig dörröppnare för regionens små och medelstora företag (SME) med IT-inriktning för att komma in på den kinesisk...

 • Gävleregionen bäst i världen

  Avsiktsförklaringen
  2014-05-22

  Gävleregionen har utsetts till vinnare av ”Geospatial World Leadership Award 2013- Gävle- Geospatial Business Hub”, som är ett av världens främsta priser för utvecklingsarbete inom geografisk informationsteknik (GIS).

 • Länet representerat på Kungaparets Sverigemiddag

  Gävleborgs representanter på kungamiddagen
  2014-05-21

  Fredag 16 maj arrangerades en Sverigemiddag på Kungliga slottet för att uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. Från Gävleborg deltog landshövding Barbro...

 • SKAPA-priset utdelat

  Vinnare och prisutdelare
  2014-05-13

  Nu är det klart vilka som får representera Gävleborg vid den nationella SKAPA-tävlingen i Stockholm den 2 oktober. Det blir Daniel och Johan Efverström från Valbo och Marina Nylund från Kilafors. Stip...

 • Glada Hudikgymnasium tar emot utmärkelsen Svensk Kvalitet

  Vinnare och prisutdelare
  2014-04-03

  Torsdag 3 april får Glada Hudikgymnasiet ta emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Priset delas ut av Kungen vid en ceremoni på Glada Hudikgymnasiet dit bland andra Anna-Lena Österborg, tillförordnad landshövding, är inbjuden att närvara.

 • Veronica Lauritzsen blir nytt vikarierande länsråd i Gävleborg

  Vikarierande länsråd Vernoica Lauritzsen
  2014-03-28

  Torsdag den 27 mars utsåg regeringen, på förslag från landshövding Barbro Holmberg, Veronica Lauritzsen till nytt vikarierande länsråd i Gävleborgs län.

 • Landshövding Barbro Holmberg deltar vid varvsinvigning

  Vikarierande länsråd Vernoica Lauritzsen
  2014-03-21

  Fredag 21 mars invigs Gävleborgsregionens största privata industriella nyetableringsprojekt.

 • Årets Eldklotet Roadshow på Gävle Slott

  Eldklotet
  2014-03-19

  Vid ett evenemang på Gävle Slott kvällen 18 mars presenterades de Gävleföretag som tagit sig vidare i tävlingen Årets företagare 2013.

 • Om nya vägar till ett rikt liv

  Eldklotet
  2014-02-18

  Lördag den 15 februari anordnades en inspirationsdag på Hjälpmedel SAM i Gävle med rubriken Jag vill, jag kan, jag ska. Dagen som invigdes av länsråd Anna-Lena Österborg från Länsstyrelsen Gävleborg gav deltagarna tillfälle att utbyta erfarenhet och knyta intressanta kontakter, lyssna till och prata...

 • Boken ”Mat & möten” Landshövdingarnas tack till Kungaparet

  Eldklotet
  2014-01-09

  I dag torsdag 9 januari överlämnar Sveriges landshövdingar boken ”Mat och möten” – Kungaparets länsbesök 2013 till kungaparet. Boken innehåller bild och text från Kungaparets länsbesök.

Kontakta oss

Eva Malmborg
Handläggare
Informationsfunktionen
Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se¤Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251278
Katarina Borg
Handläggare
Informationsfunktionen
Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se¤Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251352
Torsten Edwinson
Handläggare
Informationsfunktionen
010-2251369
070-5580727