Nyhetsarkiv 

Prenumerera via RSS-flöde

RSSFölj vårt nyhetsflöde med RSS via denna länk.

Urval: Om Länsstyrelsen, Om länetRensa urval
Din sökning gav 108 träffar
 • Länsledningen besöker Sandviken, Bollnäs, Ovanåker och Hofors

  2015-03-17

  Under vecka 12 fortsätter landshövding Barbro Holmberg och länsråd Veronica Lauritzsen sina kommunbesök och besöker Sandviken, Bollnäs, Ovanåker och Hofors. Tidigare har länsledningen besökt Gävle, Ockelbo, Ljusdal, Nordanstig och Söderhamn.

 • Forskarna på slottet – en lyckad mötesplats mellan forskning och företagande

  2015-03-12

  Det blev en lyckad final på tisdagskvällen för Forskarna på slottet, seminarieserien som Högskolan i Gävle och Länsstyrelsen Gävleborg arrangerat tillsammans genom 4 seminarier under ett år. Temat för det sista seminariet handlade om att skapa konkurrens- och innovationskraft genom hållbara och fört...

 • Att skapa konkurrens- och innovationskraft

  2015-03-10

  Forskning, företagande, god arbetsmiljö, innovation och samarbete är temat för kvällens seminarium på Gävle slott i seminarieserien Forskarna på Slottet. Företagare från länet kommer att träffa forskare inom området som presenterar sin forskning och beskriver vilken nytta resultaten kan ha för olika...

 • H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill på besök i Gävle

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-02-02

  Måndagen den 2 februari besökte Hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill Gävle. Värd för besöket var landshövding Barbro Holmberg.

 • Forskarna på slottet: Hur kan små- och medelstora företag lyckas med energieffektivisering?

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-01-29

  Det är den övergripande frågan för kvällens seminarium, torsdagen den 29 januari, på Gävle slott i seminarieserien Forskarna på Slottet. Företagare från länet kommer att få träffa forskare från området för Byggd miljö. Forskarna har arbetat med en energikartläggning i nästan 500 små och medelstora f...

 • Länsstyrelsen kritisk till förslag om tågstopp på Norra stambanan

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-01-23

  Trafikverkets förslag om dagligt tågstopp för underhållsarbete på Norra stambanan kritiseras av bland andra Länsstyrelsen Gävleborg.

 • Barbro Holmberg inviger Ockelbos första ungdomsgala

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-01-23

  Som en del av länsledningens serie av kommunbesök inviger Barbro Holmberg ungdomsgalan i Ockelbo lördagen den 22 januari. På galan kommer prischeckar och diplom delas ut till det gångna årets främsta ungdomar inom idrott eller kultur.

 • Länsledningen på kommunbesök

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-01-22

  Den 21 januari besökte landshövding Barbro Holmberg och vikarierande länsråd Veronica Lauritzsen Gävle kommun. Det är det första kommunbesöket på deras resa genom länet under våren. Syftet är att få träffa samtliga kommunledningar efter valet för att tillsammans diskutera bland annat vilka möjlighet...

 • Barbro Holmberg bjöd in till trettondagsmingel på Gävle Slott

  H.K.H. Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O
  2015-01-08

  Det har blivit lite av en tradition för Barbro Holmberg att varje trettondagsafton bjuda till mingel på Gävle Slott. I år var det länets föreningar och organisationer som var inbjudna.

 • Samarbetet fortsätter och förstärks

  Avsiktsförklaringen
  2014-12-15

  Länsstyrelsen och Landstinget/Regionen stärker sitt samarbete för att främja en positiv och hållbar utveckling i Gävleborgs län! I samband med detta har Länsstyrelsen och Landstinget beskrivit samarbe...

 • Trygghetsmätning för Gävleborg

  Avsiktsförklaringen
  2014-11-03

  Under augusti-september 2014 har en trygghetsmätning genomförts i länets samtliga kommuner. Sammanlagt har 7 200 enkäter skickats ut till slumpvis utvalda personer i 19 geografiska områden i länet. Dessa har fått möjlighet att besvara 33 frågor som rör trygghetssituationen i Gävleborgs län.

 • Mottagning för europeiskt nätverk för boendefrågor

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-21

  Tisdag 21 oktober har landshövding Barbro Holmberg välkomstmottagning på Gävle Slott för det europeiska nätverket Eurhonet i samband med deras årsstämma i Gävle.

 • Svenska ambassaden i Finland besöker Gävleborg 21 oktober

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-17

  Tjänstemän från svenska ambassaden i Finland kommer på besök till Gävle för att dela med sig av erfarenheter och kunskap inför Gävleborgs genomförande av evenemanget ”Sverige i bord och toner” nästa sommar. Landshövding, representanter för Region Gävleborg, företagare, näringsliv m.fl. ska diskutera...

 • Sandvik Coromants nya besökscenter invigt

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-10

  Onsdagen den 8 oktober invigdes Sandvik Coromants nya besökscenter i Sandviken. Landshövding Barbro Holmberg höll tal och medverkade vid bandklippningen tillsammans med vd Klas Forsström.

 • Nu behöver vi spara vatten i Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-07

  Gästrike Vatten arbetar intensivt på flera olika sätt för att med teknik öka mängden grundvatten till Gävle. Grundvattennivån är mycket låg efter den torra sommaren och hösten. Dessutom har en brunn vid vattenverket stängts av för att säkra vattnet efter en lastbilsolycka med ett dieselutsläpp. Gäst...

 • Forskarna på slottet 30 oktober

  Avsiktsförklaringen
  2014-10-03

  Forskarna på slottet är en seminarieserie som arrangeras av Högskolan i Gävle och Länsstyrelsen Gävleborg med syftet att skapa en mötesplats för forskning och näringsliv.

 • Utnämning av ”Årets nybyggare i Gävleborgs län”

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-17

  För 11 året i rad anordnar Stiftelsen Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) utdelning av näringslivspriset ”Årets Nybyggare i Gävleborg”. Priset som går till en företagare med utländsk bakgrund är uppdelat i två kategorier; nystart och pionjär.

 • Tekniksprånget – Barbro Holmberg besökte Polhemsskolan i Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-05

  Onsdag 3 september besökte bland andra Barbro Holmberg och Sandviks vd Olof Faxander Polhemsskolan tillsammans med representanter från ingenjörsprogrammet Tekniksprånget. Syftet med besöket är att locka fler elever och arbetsgivare att delta i praktikprogrammet Tekniksprånget.

 • Grattis till FRAMFÖR-företagen 2013

  Avsiktsförklaringen
  2014-09-01

  Onsdag 27 augusti delade landshövding Barbro Holmberg ut utmärkelser till FRAMFÖR-företagen 2013 vid en ceremoni på Gävle Slott. Det var för fjortonde året i rad som 50 företag uppmärksammades i FRAMgångsrikt FÖRetag; FRAMFÖR i Gästrikland.

 • Kinas största GIS-företag valde Gävle

  Avsiktsförklaringen
  2014-08-27

  Gävle, Europas GIS huvudstad, är återigen vinnare när GeoStar inc. Kinas största företag inom geografisk information, väljer att etablera sitt Europahuvudkontor i Gävle. Detta blir en viktig dörröppnare för regionens små och medelstora företag (SME) med IT-inriktning för att komma in på den kinesisk...

Kontakta oss

Eva Malmborg
Handläggare
Informationsfunktionen
Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se¤Eva punkt Malmborg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251278
Katarina Borg
Handläggare
Informationsfunktionen
Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se¤Katarina punkt Borg snabela lansstyrelsen punkt se
010-2251352
Torsten Edwinson
Handläggare
Informationsfunktionen
010-2251369
070-5580727