Hävlingestugorna

Hävlingestugorna i Långfjällets naturreservat ligger vackert vid sjön Hävlingen. Stugorna ligger längst upp i Dalarnas fjällvärld långt från närmaste bilväg. Enklast är att ta sig till Grövelsjön. Till Hävlingen kommer du antingen till fots, med skidor eller på snöskoterleden. 13 km enkel resa. Eller så hyr du plats i en helikopter.

Kartlänk

Här ligger Hävlingestugorna (länk till hitta.se)

Stugvärd

Länsstyrelsens stugvärd finnns på plats varje år vid Hävlingen. Vintersäsong från mitten av februari till första veckan i maj. Sommarsäsongen från början av i juni tills andra söndagen i september (nytt för 2016).

Stugorna är utrustade för självhushåll med kamin, gasolkök och 12 volts-belysning. Det finns också nödtelefon, bastu och hjärtstartare.

Boende

Det finns sex fyrbäddsstugor och en sexbäddsstuga. Utanför säsong finns också en året runt-öppen vandrarstuga med åtta sängplatser. Går ej att boka.

Ta med sängkläder eller sovsäck.

Stugorna bokas via Länsstyrelsen i Idre, 0253-201 15.

  • Öppen vandrarstuga: 200:-/bädd/dygn; 
  • 4-bäddsstuga: 600:-/dygn, 2800:-/5 dagar, 3200:-/6 dagar. 3 400:-/vecka (båt ingår i veckohyran) 
  • 6-bäddsstuga: 850:-/dygn, 3000:-/4 dygn, 3500 :-/5 dygn, 4000:-/6 dygn, 4 300:-/vecka (båt ingår i veckohyran)

Båtar och kanoter

I receptionen kan du boka båt eller kanot.

Pris:

50:-/timme; 150:-/dygn; 800:-/vecka. 

Stuggäster betalar 100:-/dygn; 500:-/vecka.

Fiske

I receptionen kan du även köpa fiskekort. Med Dala fjällfiskekort får du fiska i samtliga vatten i våra fjällreservat. Att fiska röding och öring är speciellt känt. För Storån forssträcka gäller speciella regler och fisket är kvoterat. Läs mer om fiske här.

Området är arbetsplats för Idre nya sameby med renstängsel och renvaktarstugor. Sommartid finns renar i hela området. Tänk på att inte störa dem och håll hunden kopplad.

Töfsingdalen

Till Töfsingdalens nationalpark är det 30 minuters promenad. Här är terrängen vild och storblockig och helt utan anordningar och leder. En del träd är mer än 500 år gamla. Läs mer om Töfsingdalen här.

 

Det finns fler stugor som vi hyr ut i Dalafjällen!

 

Från Långfjället ned till Tandövala finns fler stugor för enkel övernattning eller för en lite längre period.

Läs mer här