HACCP för landsbygdsföretag
Säkra livsmedel med HACCP, vi erbjuder en kurs i HACCP för dig som driver, arbetar inom eller vill starta ett livsmedelsföretag på landsbygden i Östergötland.
Benämningen HACCP kommer från de engelska orden Hazard Analysis and Critical Control Points, identifiering av faror och kritiska styrpunkter. HACCP är en metod som används av företag som tillverkar och hanterar livsmedel. Syftet är att konsumenten ska förses med säkra livsmedel.
Kursen innehåller bland annat:
- Bakgrund och teori
- Lagstiftning och ansvarsfrågan
- Produktbeskrivning och lämplig dokumentation
- Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning.
- Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel.
- Utformning av HACCP- plan.
- HACCP-principerna och implementering av systemet
- Hur man effektivt följer upp arbetet och håller systemet levande
Kursen hålls av Per Nilsson från Profox som har många års erfarenhet inom livsmedelsfrågor. Bland annat har Per varit lärare på SLU, skrivit två av Livsmedelsverkets nationella riktlinjer och har idag rådgivning till livsmedelsföretag.
Målgrupp: för dig som har, arbetar i eller vill starta upp ett företag som hanterar livsmedel på landsbygden i Östergötland.
Anmälan är bindande. Vid uteblivet deltagande utan att senast 24 timmar innan meddelat förhinder kommer du att debiteras 500 kronor.
Om kursen är full kan du hör av dig till Linnéa Sommar så kan vi sätta upp dig på reservlista. Kontaktinformation ser du längst ned på denna sida.
- Var:
- Scandic Frimurarhotellet, S:t Larsgatan 14, Linköping
- Kostnad:
- Kostnadsfri
- Sista anmälningsdag:
- 12 maj 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.